FC København indleder ulvejagten med sejr over FC Vestsjælland


FC København går ind til foråret som den primære (eneste?) guldkonkurrent til FC Midtjylland, selvom en del eksperter allerede har afskrevet københavnernes mulighed for at indhente førerholdet. Én ting er dog sikker: Hvis Løverne skal tages seriøst som guldkandidater, så skal der en sejr - og helst en overbevisende én af slagsen - i hus søndag eftermiddag mod bundholdet FC Vestsjælland, der frister en trist tilværelse som næstsidst i Superligaen med fire point op til stregen.

Og umiddelbart må man da også sige, at hjemmeholdet har noget at have sin store favoritværdighed i; Ståle Solbakkens udvalgte er - målt på efterårsformen - ét af de mest formstærke mandskaber i landets bedste række, hvor det kun er blevet til ét nederlag i de seneste 12 kampe. FCV derimod har ikke vundet i sine seneste fem ligakampe, hvoraf de fire er tabt, og Vikingerne er favoritter til at rykke ud sammen med Silkeborg IF, der lørdag gravede sin egen grav endnu dybere med et 1-3-nederlag hjemme mod Esbjerg.

Hvis FCK lever op til favoritværdigheden og besejrer gæsterne fra Slagelse, så vil afstanden til FCM, der først spiller mandag aften mod OB, være nede på fem point. Det psykologiske aspekt ved at kunne lægge pres på konkurrenterne spiller derfor også ind i forhold til de hvidklædtes motivation søndag eftermiddag på Østerbro.

"Forhåbentlig kan det også lægge lidt pres på konkurrenterne, men dybest set skal vi bare fokusere på os selv, vores spil og vores resultater. Men derfor kan man da godt håbe, at FCM smider nogle point i starten og mærker presset, hvis vi begynder at hale lidt ind", siger FCK's førstekeeper, Stephan Andersen, til klubbens hjemmeside.

For et hold, der har tabt otte af efterårets ni udekampe, kan det være svært at have fantasi til at forestille sig, at sæsonens anden udesejr skal komme mod FCK i hovedstaden.

Hale ind skulle FCV også meget gerne gøre, selvom det er en helt anden situation end FCK, vestsjællænderne befinder sig i. Skaber gæsterne sensationen og vinder i Parken, vil der således kun være ét point op til OB på den gode side af stregen. For et hold, der har tabt otte af efterårets ni udekampe, kan det imidlertid være svært at have fantasi til at forestille sig, at sæsonens anden udesejr skal komme mod FCK i hovedstaden.

"Vi skal lukke af og være villige til at løbe lige så meget som dem. Og når vi så får fat på bolden, så skal vi fastholde den. Vi må ikke tabe den for hurtigt, for så er det, at man løber ind i det massive FCK-pres, og så bliver det rigtig svært", siger FCV's assistenttræner, Tommy Møller Nielsen, til klubbens hjemmeside.

19 mål i 17 kampe er ikke imponerende for et hold som FC København, og der er ingen tvivl om, at tilhængerne forventer, at scoringssnittet bliver forbedret på eget græs mod rækkens dårligste forsvar (FCV har lukket 31 mål ind i 17 kampe). Særligt på fremmed græs er det gået helt galt for Michael Hansens defensiv med 21 indkasserede mål i ni kampe.

Vi tror ikke, at FCK får de helt store problemer mod et af Superligaens mest formsvage mandskaber. Det skal dog siges, at selvom det aldrig er lykkedes FCV at besejre FCK, så har københavnerne aldrig vundet med mere end ét mål over Slagelse-mandskabet. Sker det denne søndag i februar? Ja, det tror vi. FCK har holdt buret rent i fire ligakampe i træk, og vi satser på, at både defensiv og offensiv træder i karakter mod et FCV-mandskab, der ved, at det ikke er i Parken, man kan forvente at hente de point, der skal til for at redde livet i Superligaen.

Vi satser på 2-0 til hjemmeholdet, hvilket giver odds 7.50. Sejr til FC København og clean sheet giver odds 2.12.

Hjemmeholdet er uden Johan Wiland, Kevin Foley, Bashkim Kadrii og Kris Stadsgaard.

Gæsterne kommer til København uden Michael Lumb, Anders Randrup, Henrik Madsen og Thomas Villadsen.

1, X eller 2?
Sats på, at FC København vinder kampen til odds 1.35

LÆS MERE: Følg vores blogdækning af Superligaen!