FC København spolerer OB's fine hjemmebanestime


Der plejer at være garanti for drama og tætte kampe, når OB tager imod FC København, og selvom der er 16 point mellem klubberne i tabellen, så er det nok de færreste FCK-tilhængere, der forventer en walkover søndag eftermiddag i Odense.

Ikke desto mindre skal vi næsten fire år tilbage for at finde den seneste OB-sejr over københavnerne i Superligaen, og siden dengang (3-0 til OB i Odense) har de to hold mødt hinanden 10 gange med seks FCK-sejre til følge. De hvidklædte fra hovedstaden har desuden vundet de seneste fire kampe mod OB - alle med en margin på ét mål.

Efter tre kampe som ubesejret (2-1-0) kom OB'erne ned på jorden igen i årets første ligakamp, da fynboerne fik klø 0-3 mod førerholdet FC Midtjylland i Herning. Ove Pedersen kan ikke være tilfreds med det sløseri, De Stribede viste på dødboldene i det opgør, og selvom søndagens gæster ikke ligefrem har været skarpe på standardsituationer de seneste sæsoner, så skal der strammes op i det centrale forsvar.

"FCK er et godt hold, men vi var egentlig gode til at modstå FC Midtjyllands pres på udebane. Vi indkasserede tre mål på dødbolde, og det er ikke godt nok. Vi har gennemgået det hele, og det skal sidde meget bedre mod FCK", siger Hallgrimur Jonasson, der fik debut for OB i Herning, til klubbens hjemmeside.

Hjemmeholdet kan glæde sig over det faktum, at man ikke har tabt på eget græs, siden Ove Pedersen tog over fra Troels Bech. Kan OB'erne opretholde den statistik, så bliver der ikke snak om nedrykning i det fynske dette forår. Inden søndagens kamp har OB fire point ned til FC Vestsjælland, der tabte 0-1 fredag aften hjemme mod SønderjyskE.

Vi forudser dog, at Ove Pedersens udvalgte får det svært mod et FCK-mandskab, der topper Superligaens formbarometer med 11 kampe uden nederlag, fem clean sheets i træk og fire sejre på stribe. Det er den slags tal, der skaber et mesterhold, hvis ikke lige det havde været for Løvernes elendige sæsonstart.

I begyndelsen af efteråret fik FCK således kun én sejr i fem kampe, inden københavnerne - mere eller mindre - kom tilbage på sporet med en 1-0-udesejr over netop OB. Det er et resultat, vi sagtens kan se gentage sig på årets første martsdag til odds 7.00. Sejr til gæsterne uden mål til hjemmeholdet giver odds 2.95.

Ingen af de to klubber har spillere i karantæne.

1, X eller 2?
Sats på, at FCK vinder kampen til odds 1.90

LÆS MERE: Følg vores omfattende blogdækning af den bedste danske række!