FC Nordsjælland får svært ved at leve op til favoritværdighed mod Lyngby


Kulde og sne påvirker ikke underlaget i årets første Superliga-kamp. Den spilles nemlig på kunstgræsset i Farum, hvor FC Nordsjælland fredag aften tager imod en af efterårets store positive overraskelser, oprykkeren Lyngby. FCN er gjort til relativ stor favorit her, hvilket jeg undrer mig en smule over. 

Ja, de er på hjemmebane, hvor de kun har tabt én ud af de seneste seks og ja, de har vundet to gange over LBK på stribe, men begge kampe blev spillet i Lyngby, og gæsterne ligger altså fire pladser over FCN i tabellen og har kun tabt én af sine seneste fem udekampe i Superligaen. Læg dertil, at kun topklubberne FC København og Brøndby har fået flere point på udebane end David Nielsens oprykkere.

"Vi skal stadig holde fokus på én kamp af gangen, men det kan hurtigt blive som en finale hver gang. Allerede den første kamp mod Lyngby føles som en slags finale for vores muligheder for at komme i medaljeslutspillet. Og vinder vi den, er den næste kamp også en finale", siger FCN-anfører Patrick Mtiliga til klubbens hjemmeside.

Hjemmeholdet har i modsætning til David Nielsen & Co. både karantæner og skader at bekymre sig om.

Det nordsjællandske derby er ganske rigtigt en duel, FCN skal vinde, hvis de skal have en chance for at komme i top-6. Lyngby vil derimod kæmpe røven ud af bukserne og med næb og kløer for at forsvare sin sensationelle top-6-placering.

Favoritværdigheden er som sagt lagt på skuldrende af Kasper Hjulmands unge mandskab, der har et ganske højt topniveau med udfordrende indslag og lynhurtigt pasningsspil, men hjemmeholdet har i modsætning til David Nielsen & Co. både karantæner og skader at bekymre sig om.

FCN har backen Christian Køhler og den centrale midtbanespiller Victor Nelsson i karantæne. Derudover er målmand Indy Groothuizen, backen Patrick Da Silva samt midtbanespillerne Collins Tanor og Lasse Petry skadet.

LBK har kun forsvarsspilleren Alexander Munksgaard på skadeslisten.

1, X eller 2: Sats på X'et til odds 3.25
Resultattip: Sats på 1-1 til odds 6.75
Andet spil: Sats på, at Lyngby får point til odds 1.67

Se med herunder, hvor Jacob, Anders og Emil analyserer fredagskampen i Farum: