Hobro tager snæver sejr i målfattig oprykkerduel


Det er ikke hver dag, Silkeborg IF går ind til en Superliga-kamp som favorit, men det er ikke desto mindre tilfældet i søndagens tidlige kamp, hvor rækkens nummer sjok tager imod oprykkerkollegerne fra Hobro. Én ting er dog oddsene - noget andet er realiteterne; og de fortæller os, at SIF endnu ikke har vundet en eneste hjemmekamp i denne sæson, mens HIK har hentet femteflest point på fremmed græs (10) - ligeså mange som mestrene AaB.

Begge klubber fik i den forgangne runde en tiltrængt sejr. SIF'erne choksejrede på udebane mod Randers, hvor nedrykningsfavoritten viste imponerende moral mod et af ligaens mest formstærke hold og sejrede 2-1. Nordjyderne fra Hobro vandt derimod 1-0 på hjemmebane på et tidligt mål mod formsvage FC Nordsjælland.

De 15 point op til nedrykningsstregen henter SIF naturligvis ikke i de resterende 13 runder, men sejren må trods alt have været en lettelse for en klub, der har måttet finde sig meget latterliggørelse på grund af de manglende point.

"Når man taber mange kampe, som vi har gjort, så kigger vi hver især på de fejl, vi laver. Vi tænker over en masse inde på banen i stedet for at gøre det naturlige, der ligger lige for. Én sejr gør det ikke alene, men det er et skridt i den rigtige retning", siger SIF's anfører, Frank Hansen, til klubbens hjemmeside.

Klubbernes hidtil eneste møde i landets bedste række fandt sted i slutningen af september i Silkeborg, og her endte det 2-2, efter at hjemmeholdet var kommet foran før pausen og senere udlignede til slutresultatet med fem minutter tilbage af kampen. Det er den slags fight og moral, SIF skal finde frem i søndagens tidlige kamp mod et HIK-mandskab, der kender sine dyder og yderst sjældent lader sig slå ud.

Fem mål i HIK's seneste fire kampe vidner om et hold, der har fundet sin defensive stabilitet, og som heller ikke blæser til vild offensiv. Nordjyderne er tålmodige og ved, at chancerne nok skal komme mod et vaklende hjemmehold. Vi tror, der bliver tale om en kamp, hvor et enkelt mål kan afgøre sagerne, og det mål tror vi, gæsterne scorer.

1-0 i HIK's favør giver odds 8.50, mens under 2.5 mål giver odds 1.64.

Hjemmeholdet har den rutinerede forsvarsspiller Dennis Flinta i karantæne.

1, X eller 2?
Sats på, at Hobro vinder kampen til odds 2.80

LÆS MERE: Find Din Klub På Vores Superliga-Formbarometer!