Interview: Modnet Youssef Toutouh er klar til Superliga-startplads i FCK


Sidste uge var en begivenhedsrig en af slagsen for det 21-årige FC København-talent Youssef Toutouh. Ud over at blive skiftet ind i udekampen i Champions League mod Galatasaray og lave en assist fik han forlænget sin kontrakt med de danske mestre, så den nu løber frem til sommeren 2017.

Forinden satte vi os ned og fik en snak med U21-landsholdsspilleren, der sidste efterår blev lejet ud til Esbjerg. Her fik han massevis af spilletid og dyrebar Superliga-erfaring - ja, han scorede tilmed sejrsmålet i pokalfinalen på den bane, som han nu betræder hver anden weekend iført FCK-trøje.

På trods af en del spilletid i Champions League inklusiv en startplads i udekampen mod Real Madrid er Toutouh endnu ikke startet inde for FCK i Superligaen i denne sæson. Efter en svag start har Løverne nu kun tabt én af deres seneste 10 kampe, og Toutouh er optimist på sit holds vegne:

"Vi går selvfølgelig efter at vinde mesterskabet, og jeg tror også på det", siger han selvsikkert, samtidig med at han vælger at forholde sig mere ydmygt til spørgsmålet om mere spilletid på den offensive del af den københavnske midtbane:

"Min ambition er selvfølgelig at bide mig mere fast på holdet og få mere spilletid, men jeg ved, at det svært. Vi har rigtig gode kantspillere og rigtig gode midtbanespillere, men hvis der er brug for mig, så er jeg klar".

Toutouhs type hænger ellers ikke på træerne på Superligaens breddegrader, hvor kreative, robuste og målfarlige midtbanespillere er en eftertragtet vare. Den knap 1,90 meter høje Toutouh virker på tomandshånd klædeligt genert, men tøver ikke, når man spørger ind til hans styrker på banen: 

"Jeg er teknisk god, jeg er stor og har en god fysik, og så har jeg et godt spark både med højre og venstre ben. Jeg er en holdspiller, der er villig til at løbe og har et stort løbepensum", siger han og erkender, at de defensive aspekter af spillet er noget, han arbejder med på træningsbanen og i kamp.

Uden for kridtstregerne har Toutouh også været inde i en udviklingsfase det seneste års tid. Københavnerknægten fra den mere hårdkogte del af Nørrebro, hvis forældre i sin tid flyttede til Østerbro for at sønnike kunne fokusere på skolen og komme væk kriminaliteten, var pludselig på udebane på sin nye hjemmebane i vestjyske Esbjerg.

"I København har jeg min familie og alle mine venner, som jeg er vokset op med. Her er der ikke kun fokus på fodbold. I Esbjerg havde jeg ikke andre med mig", fortæller Youssef Toutouh og fortsætter:

"Jeg tror, det var vigtigt for mig at komme væk, så jeg kunne have mere fokus på fodbolden. Det har udviklet mig meget, og jeg er blevet mere moden".

Den tidligere B93- og Hvidovre-spiller er bevidst om, at en del af modningsprocessen også består i at tage ved lære af andre - også selvom vedkommende blot er halvandet år ældre end ham selv:

"Jeg ser meget op til Nicolai (Jørgensen, red.). Han spiller samme position som mig, og jeg synes også, at han er samme type spiller som mig, men man kan se, at han er mere udviklet end mig. Han er en spiller, jeg lærer meget af. Vi bor lige ved siden af hinanden, og jeg snakker meget med ham".

Én som Toutouh også snakker meget med, er Ståle Solbakken, der i august vendte tilbage til cheftrænertjansen i FCK, da belgiske Ariël Jacobs blev fyret efter en mildt sagt skuffende sæsonstart.

Den norske træner ser til trods for sit rødglødende temperament ud til at have fået slukket den brand, der kunne have endt med, at mestrenes sæson var gået helt op i røg.

Siden Ståles comeback på bænken har de hvidklædte københavnere tabt tre kampe ud af 12 i alle turneringer - alle tre på udebane og to af dem i Champions League mod henholdsvis Real Madrid og Galatsaray.

"Ståle er kommet med hårdhed og med taktiske finesser, som vi kan bruge til rigtig meget", siger Youssef Toutouh.

"Og så er han en træner, som godt kan lide at snakke - og ikke kun med dem, der spiller hver gang. Det er utrolig vigtigt for dem, der ikke spiller, at de har en træner, som fortæller dem, hvad de skal gøre bedre, og hvor langt de er fra holdet".

Youssef Toutouh selv er i øjeblikket ikke længere fra holdet, end at han sandsynligvis starter inde i onsdagens pokalkamp i Parken mod OB - ligesom han gjorde det mod Real Madrid på Bernabeu.
 

Klik her for at læse første del af vores interview med Toutouh om Champions League!