Masser af ubekendte når forvandlet Esbjerg-hold tager imod SønderjyskE


Årets første kamp mellem de to klubber, der har skiftet mest ud på mandskabssiden i transfervinduet. Esbjerg har mistet seks stamspillere, mens SønderjyskE har sagt farvel til fire af slagsen plus succestræneren Jakob Michelsen, der er rejst til Stockholm. Umiddelbart ligner det enhver fodboldeksperts mareridt...

Begge holds træningskampe har budt på blandede resultater, men det vi ved, er, at både EfB og SønderjyskE sluttede efteråret flot af med henholdsvis fire og fem ligakampe som ubesejret. Mens de lyseblå har hentet fire gange uafgjort i de seneste fire spillerunder har esbjergenserne imidlertid erobret det dobbelte antal point via to sejre og to uafgjorte.

"Der er en optimisme og en positiv energi i byen. Folk er spændte på, hvad det er for nogle nye spillere", siger EfB-cheftræner Lars Lungi Sørensen til klubbens hjemmeside og fortsætter:

"Den første kamp er altid spændende. Vi skal have afklaret, hvor vi står, og om vi kan holde 90 minutter".

Sammenlignet med efteråret som helhed kan det næppe gå værre for EfB.

Esbjerg er umiddelbart en fuldstændig utilregnelig størrelse – ikke mindst set i lyset af de mange udenlandske navne, der er kommet til. Hvor mange af dem er klar fra start? Vi aner det ikke. Sammenlignet med efteråret som helhed kan det dog næppe gå værre de kommende måneder. 

Esbjerg har trods alt scoret i otte af sine ni seneste hjemmekampe, og lur mig, om ikke også SønderjyskE med den dygtige angriber Mitrovic, der er kommet fra Randers, får prikket en enkelt pind ind. Sammen med Mikael Uhre og 'Greko' bør han kunne true en EfB-defensiv, der i snit har lukket 1,5 mål ind pr. hjemmekamp i Superligaen.

Det kan ligne et fedtspil at satse på pointdelingen, men med så mange ubekendte sammenholdt med det faktum, at SønderjyskE har krydset fire i træk, ligner det det kløgtigste spil. 1-1 er buddet herfra.

Midtbanespillerne Jeppe Andersen og Jesper Jørgensen er ude med skader for EfB, mens de nye georgiere Otar Kakabadze, Budu Zivzivadze og Lasha Parunashvili ikke er udtaget.

Gæsterne fra Haderslev må undvære midtbanespillerne Eggert Jonsson og Nicolaj Madsen samt angrebsreserverne Jeppe Simonsen og Casper Olesen.

Ingen af de to hold har spillere i karantæne.

1, X eller 2: Sats på X'et til odds 3.25
Resultattip: Sats på 1-1 til odds 6.75
Andet spil: Sats på, at begge hold scorer til odds 1.78

Se med herunder, hvor de tre eksperter i studiet analyserer fredagens kamp i Esbjerg: