Nøglespillere i den nye Superliga-sæson: Emil Larsen (OB)


Emil Larsen er med sine 22 år ved at nærme sig sin bedste fodboldalder, og han har allerede etableret sig som en af de bedste danske offensive spillere i Superligaen. Hans ni mål for Lyngby kunne ikke redde de blåklædte fra nedrykning, men det lå i kortene, at Larsen var for god til at spille i den næstbedste række, og derfor slog OB til, da chancen bød sig sidste sommer.

"Emil Larsen er et af de største talenter i sin årgang. Han er hurtig, teknisk dygtig og målfarlig. Jeg er ikke i tvivl om, at han kan fortsætte sin gode udvikling i OB og blive en af Superligaens helt store profiler", sagde den daværende sportsdirektør i OB, Poul Hansen, efter at kontrakten (til 2016) var kommet i hus.

Til trods for OB's elendige sæson, hvor traditionsklubben fra Fyn sluttede som nummer 10, er det netop, hvad Emil Larsen er blevet: en stor Superliga-profil. Med sine syv mål blev han endda delt topscorer hos De Stribede, og to af scoringerne faldt i kampe, hvor fynboerne kun vandt med et enkelt mål.

Det er meget sandsynligt, at Emil Larsens betydning for OB kun vil vokse i den kommende sæson. Med sin hurtighed og sine snedige træk udgør han en konstant trussel for modstanderen, og han er utrolig dygtig til både selv at skære ind og afslutte samt til at tilbyde sig på fløjen og trække modstanderens bagkæde ud. Med sine bevægelser skaber han rum for sine medspillere, som han også har et godt øje for, hvad afleveringer og indlæg angår.

OB's problemer er langt hen ad vejen af defensiv karakter (59 indkasserede mål i den forgangne sæson), og Emil Larsen er én af de primære årsager til, at man står med en fornemmelse af, at OB nok skal score et fornuftigt antal mål. Hvis et andet offensivt stortalent i OB, Rasmus Falk, bliver sin skade kvit, ja, så har de blå-og hvidstribede en ung offensiv duo, der nok vil få et par halvslidte Superliga-forsvarere til at svede en smule.

Med sine 28 kampe (alle fra start) var Emil Larsen den OB-spiller, der fik tredjeflest optrædener i den forgangne sæson. Ansvaret trives han således fint med, og det vil bestemt ikke blive mindre i den kommende sæson, hvor OB-spillerne skal forsøge at skabe noget tiltrængt optimisme for i de desillusionerede tilhængere efter to yderst skuffende sæsoner i træk.


Emil Larsen og OB har i skrivende stund Unibet-odds 4.50 på at ende i top-3 i den kommende Superliga-sæson

Klik her for at læse artiklen 'Superligaen i bakspejlet: Defensiven faldt sammen i OB's forsømte forår'