Nøglespillere i den nye Superliga-sæson: Jakob Ankersen (Esbjerg)


En af de store oplevelser i Superliga-sæsonen, der er gået, har været at følge de to tvillinger Peter og Jakob Ankersen på oprykkeren Esbjergs højre flanke. Hurtige, aggressive og initiativrige har de været, og der er stort set ikke den modstander, der ikke har haft vanskeligheder ved at tøjle Ankersen-alliancen.

Særligt skarpt har Jakob Ankersen, der både kan spille back og fløj, stået med 32 optrædener (kun overgået af målmand Lukas Hradecky og angriberen Martin Braithwaite) og ikke færre end syv mål (nummer to på klubbens topscorerliste efter Braithwaite). 

FC København, der som bekendt senere skulle gå hen at blive dansk mester, var blot ét af de hold, der mærkede 22-årige Jakob Ankersens målfarlighed for egen krop. Den 7. oktober scorede han således både det første og sidste mål i 2-2-hjemmekampen mod københavnerne. To måneder forinden havde han forlænget sin aftale med EfB, så den nu løber til sommeren 2016, og fem måneder før det var han som førstedivisionsspiller for første gang blevet udtaget til et dansk landshold - U20-landsholdet.

"Jeg kan vel næsten tillade mig at kalde mig stamspiller i EfB, og det ville da være tosset at komme til en udenlandsk klub og risikere at skulle sidde på udskiftningsbænken. Jeg prioriterer spilletid rigtig højt, og det får jeg i Esbjerg, hvor jeg har spillet altid", udtalte Jakob Ankersen til jv.dk i forbindelse med kontraktforlængelsen.

Som det fremgår af ovenstående udtalelse, er der tale om en spiller med begge fodboldstøvler på jorden og en spiller, der føler sig tæt knyttet til sin klub. At han i begydelsen af den forgangne sæson blev genforenet med sin tvillingebror, Peter, der kom tilbage til Danmark efter et halvt år i norske Rosenborg, understreger blot fornemmelsen af de familiære følelser hos de blåhvide.

Og udlandet, ja, det får Jakob Ankersen nu muligheden for at smage på alligevel, da Esbjerg skal spille i Europa League efter sommerferien. 

Træner Jess Thorup har utvivlsomt været en stor del af Jakob Ankersens udvikling som Superliga-spiller, og der er næppe nogen tvivl om, at den nye EfB-træner, Niels Frederiksen, betragter ham som en af de centrale komponenter i den kommende sæson. Her skal vestjyderne forsøge at leve op til den fænomenale første sæson tilbage i Superligaen, der til og med kastede en pokaltitel af sig.

Hvis man tager et kig på betydningen af de mål, som Jakob Ankersen har scoret i den forgangne sæson, så finder man ud af, at EfB i teorien ville have stået med ni point færre, hvis man fjerner scoringerne; en hypotetisk øvelse, javel, men med ni point færre ville EfB have ligget side om side med OB på 10. pladsen og ikke på den imponerende fjerdeplads, som de færreste havde spået de vestjyske oprykkere.
 

Esbjerg har odds 5.50 på at ende i top-3 i Superligaen. Klik her for at se alle oddsene hos Unibet