Nøglespillere i den nye Superliga-sæson: Nicolai Jørgensen (FCK)


Med henholdsvis 27 og 32 ligaoptrædener var Nicolai Jørgensen og Andreas Cornelius to af de FC København-spillere, der fik flest kampe i den forgangne Superliga-sæson. Mens Nicolai Jørgensen endte som nummer to på klubbens topscorerliste side om side med Cesar Santin med 11 ligamål, så tronede 20-årige Cornelius øverst blandt alle i Superligaen med sine 18 scoringer. Nu er Cornelius væk - solgt til Cardiff City i Premier League - og det øger presset på skuldrene af den to år ældre Jørgensen.

Når andenviolinen Santin ikke spiller op til sit tidligere niveau og "kun" scorer 11 sæsonkasser, så siger det sig selv, at en stor del af ansvaret for skabelsen af målchancer lægges over på folk som Jørgensen, Cornelius og Bolaños (to sæsonmål i Superligaen). Én sejr i de sidste 10 ligakampe i sæsonen taler sit tydelige sprog om, at hverken de eller den mere defensivt orienterede del af midtbanen formåede at løfte det offensive ansvar.

Nicolai Jørgensen scorede ikke så meget som ét mål i sæsonens sidste ni ligakampe, mens kollega Cornelius kun lavede fire mål i alle forårets 13 opgør. Det er naturligvis ikke godt nok, men man skal huske på, at formdyk er noget, stort set alle unge spillere rammes af; man bør dog kunne forvente, at mere rutinerede kræfter i truppen så formår at træde ind og råde bod på de manglende mål fra de normale skarpretteres fødder og hoveder. Det skete ikke i FCK i anden halvdel af sæsonen.

Frustrationen hos en fyr som Nicolai Jørgensen var til at få øje på hen mod slutningen af sæsonen, hvor han fik fem advarsler i otte kampe. Inden da havde han fået to gule kort i sæsonen. At viljen er der, kan ingen være i tvivl om. I den kommende sæson bliver en af nøglerne til succes for landsholdsspilleren, der kom tilbage til Danmark fra Bayer Leverkusen, at holde hovedet koldt og ikke lade sig slå ud af detaljer på banen.

Når man så gerne vil udfordre modstanderens forsvarsspillere med snævre driblinger og hurtige ryk, som tilfældet er med Nicolai Jørgensen, så vil der komme kampe, hvor tingene ikke lykkes, og hvor den direkte modspiller kommer bedre ud af omklædningsrummet. Det bliver utrolig spændende at se, om stortalentet Jørgensen kommer ud til den nye sæson med et brag, som han gjorde det for et år siden, eller om det bliver den samme spiller, vi så i foråret.

Én ting er sikkert: Hvis FC København skal opleve et lige så succesfuldt efterår, som tilfældet var sidste år, så er Nicolai Jørgensen én af de offensive spillere hos de danske mestre, der skal pudse målnæsen - med mindre selvfølgelig at CV og diverse scouts går ud og finder en ny Cornelius/N'Doye i sommerpausen. Og man skal huske på, at FCK i modsætning til sidste efterår har minimum seks gruppekampe i verdens hårdeste klubturnering, Champions League, at se til frem mod december. Presset bliver ikke mindre - tværtimod.
 

Klik her for at spille på FC Københavns placering i den kommende Superliga-sæson hos Unibet

Klik her for at læse Unibets store interview med Andreas Cornelius