Nøglespillere i den nye Superliga-sæson: Ragnar Sigurdsson (FCK)


Med 31 kampe i den forgangne sæson må man sige, at islandske Ragnar Sigurdsson er blevet en fast bestanddel af FC Københavns startopstilling. Med sin kontante stil, sit gode hovedspil og sin hurtige opfattelsesevne er den tidligere IFK Göteborg-spiller blevet lidt af en tilskuerfavorit i hovedstadsklubben, efter at han i begyndelsen ellers også måtte finde sig i en del tid på bænken - uden dog at brokke sig af den grund.

I den forgangne sæson var det imidlertid kun angriberne Andreas Cornelius og Cesar Santin, der opnåede flere optrædener end Sigurdssons 31 af slagsen. Tre mål blev det også til for Ragnar - bl.a. det første i den vigtige udekamp mod FC Nordsjælland i april, som endte 3-2 til FCK. Første målscorer blev han også i november, da Løverne vandt 2-1 i Parken mod Ulvene fra FC Midtjylland.

Med sine 27 år befinder Sigurdsson sig på toppen af sin karriere, hvor erfaring og fysik går op i en højere enhed, og sammen med den jævnaldrende Kris Stadsgaard udgør han den faste duo i de danske mestres midterforsvar. Med 32 indkasserede mål i den forgangne sæson lå FCK's defensiv på en delt førsteplads på listen over færrest indkasserede scoringer sammen med Esbjergs oprykkere. Sæsonen forinden havde københavnerne kun lukket 22 kasser ind.

Til en vis grad kan man tale om, at FCK's defensiv skal stramme op i den kommende sæson. 32 indkasserede sæsonmål var således det højeste antal i klubbens historie siden sølvsæsonen 2004/05. Her bliver den 187 cm høje Ragnar Sigurdsson en vigtig brik som jernmanden i forsvarskæden - ikke mindst i Champions League, hvor modstanderens angribere kommer med 100 km/t og har større muskler at spille med. 

To gule kort i hele den forgangne sæson taler sit eget tydelige sprog om en central forsvarsspiller, der bobler af overskud, og som stoler 100 pct. på sine egne styrker. Med sine fysiske fortrin er det sjældent, at Superliga-angriberne får vendt på den islandske landsholdsspiller og dermed åbner op for nødbremser. Dette er én af grundene til, at Ariel Jacobs tør stole på Sigurdsson og også kommer til at gøre det i den sæson, der venter lige om hjørnet.
 

FCK møder i sin første kamp AaB på udebane. Klik her for at se Unibets odds på kampen