Nøglespillere i den nye Superliga-sæson: Ronnie Schwartz


14 mål i en Superliga-sæson er i sig selv ganske godt skuldret. Men når du scorer 14 mål for et hold, der kun formår at lave 36 sæsonscoringer i alt, ja, så kan du med rette banke på ind til chefen og bede om lønforhøjelse.

23-årige Ronnie Schwartz stod bag næsten 40 pct. af målene i oprykkerholdet Randers FC's fænomenale bronzesæson, og det lykkedes Hestene at forlænge med den tidligere AaB-angriber, så den kronjyske klub nu har kontrakt med Schwartz frem til 2016.

"Ronnie har udviklet sig utroligt meget i denne sæson (den forgangne sæson, red.), hvor han har fået sit egentlige gennembrud, selv om han har spillet i Superligaen i flere sæsoner, inden han kom til Randers FC", udtalte RFC-direktør Jacob Nielsen tilbage i april til klubbens hjemmeside, da kontraktforlængelsen var i hus med Ronnie Schwartz.

"Jeg forventer, at Ronnie bevarer den sult efter at score mål og den ydmyghed for at dygtiggøre sig, der kræves, for at han kan få forløst hele potentialet".

Hvad hele potentialet rent faktisk består i, er svært at sige, men efter begrænset succes gennem fire Superliga-sæsoner i AaB er det tydeligt, at Schwartz har fundet sin rette hylde i dansk fodbold. Det var nok de færreste, der regnede med, at han ville ende på en delt tredjeplads i sin første sæson med RFC i landets bedste række, og samtidig var der ærligt talt nok en del, der tvivlede på, om han overhovedet havde evnerne til at blive profil på højeste niveau i Danmark. Men det er han blevet.

Det er værd at notere sig, at Schwartz trods en håndfuld sæsoner i Superligaen blot er 23 år og dermed bør have masser af udviklingsmuligheder i årene, der kommer. Målfarlige angribere, der er gode for over 10 sæsonkasser, hænger ikke på træerne i Danmark, og det er bestemt ikke urealistisk, at endnu en sæson med massevis af mål vil gøre, at større klubber end RFC begynder at interessere sig for den rødblonde bomber, der i sin tid skiftede fra barndomsklubben, Ulsted, til de større omgivelser i AaB.

Hans betydning for et RFC-mandskab, hvor nummer to på topscorerlisten - Schwartz store angrebsmakker Nicolai Brock-Madsen - blot scorede fem ligamål, kan næsten ikke overvurderes. Han var samtidig den offensivspiller, der fik flest kampe for Hestene i løbet af den forgangne sæson (31).

Sammen med resten af sit hold gik Ronnie Schwartz lidt i stå hen imod slutningen af sæsonen, og angriberen fik kun lavet to mål i de sidste 10 ligakampe. Det skal blive rigtig spændende at se, om han kan følge op på sin overordnet set imponerende sæson, når Superligaen genoptages efter sommerpausen - og vil han mon også være i stand til at levere varen i Europa League, som RFC kvalificerede sig til via sin tredjeplads?
 

Randers FC giver odds 6.00 på at ende i top-3 igen i næste sæson. Klik her for at spille hos Unibet