Nøglespillere i den nye Superliga-sæson: Stephan Petersen (AGF)


Med seks mål i den forgangne sæson kom den offensive fløjspiller Stephan Petersen op på sit  hidtil højeste antal sæsonscoringer i Superligaen for AGF. Før denne sæson havde Petersen spillet to en halv sæson i landets bedste række for De Hvide, men det har været inden for det sidste lille år, at han har fået mest Superliga-spilletid i Aarhus-klubben (29 kampe). Der er tale om en tredobling af antallet af scoringer i forhold til forrige sæsons blot to mål for den tidligere FC Nordsjælland-spillers vedkommende.

At AGF scorede flere mål i den forgangne Superliga-sæson (50), end holdet har gjort i de seneste 10 sæsoner i landets bedste række, skal i høj grad tilskrives Stephan Petersen og islandske Aron Johannsson, der tilsammen stod bag 20 (svarende til 40 pct.) af den jyske klubs kasser.

Johannsson har for længst forladt den ambitiøse traditionsklub, der i den grad har lidt under fraværet af en skarp angriber i foråret. Rivalerne fra FC Midtjylland har været i nogenlunde samme situation, og også i Herning har det været essentielt, at centrale midtbanespillere og fløjspillere bidrager som trusler mod modstanderens forsvar og mål.

Stephan Petersens primære styrke består i det hurtige antrit samt evnen til at bevæge sig om bag ved modstanderens back og lure på høje indlæg og/eller sideskift. Hans hovedspil er således også ganske imponerende.

Målfarlige fløjspillere render mildt sagt ikke rundt i Superligaen i hobetal, så AGF-ledelsen skal være ganske fint tilfreds med at have forlænget kontrakten med Stephan Petersen frem til sommeren 2015.

"Stephan har udviklet sig til en markant spiller på vores hold og i Superligaen. Han har holdt et stabilt højt niveau over en længere periode og har fået føjet nye facetter til sit spil", udtalte sportschef Brian Steen Nielsen til klubbens hjemmeside i december, da kontraktforlængelsen var en realitet.

"I denne sæson har han spillet fra start i stort set alle kampe, og med sin fart og gennembrudsstyrke har han gang på gang demonstreret, at han har stor betydning for vores hold. Det kom senest til udtryk, da han måtte udgå i vores kamp mod Silkeborg (3-3 i Aarhus, red.). Han er en vigtig brik i vores bestræbelser på at bide os fast i toppen af dansk fodbold, og derfor er jeg meget tilfreds med, at vi er blevet enige om at forlænge samarbejdet".

Det er nok tvivlsomt, om AGF bider sig fast i toppen af Superligaen i den kommende sæson. Der var et godt hop op til top-6 ved sæsonens afslutning (seks point), og i det hele taget er det svært for alvor at se, hvor de mange mål skal komme fra (bortset fra Stephan Petersen naturligvis), samtidig med at den aarhusianske defensiv har vist store svaghedstegn især i foråret.
 

AGF har i skrivende stund odds 4.50 på at slutte i top-3. Klik her for at spille på den kommende Superliga-sæson hos Unibet