Nøglespillere i den nye Superliga-sæson: Tommy Bechmann (SønderjyskE)


Der var sikkert mange, der havde dømt Tommy Bechmann færdig som gårdsanger for et par år siden, da han kom tilbage til Superligaen efter otte år i tysk fodbold hos henholdsvis Bochum og Freiburg.

Den første sæson i SønderjyskE (2011/12) modbeviste umiddelbart ikke skeptikerne: Bechmann spillede først og fremmest rollen som indskifter i angrebet og nåede kun op på fem sæsonscoringer. Så var der langt op til tidligere tiders meritter i landets bedste række, hvor det blandt andet blev til 19 sæsonkasser for Esbjerg i 2003/04.

Men i den forgangne sæson har det set ud, som om Bechmann for alvor er begyndt at finde sig tilpas hos de lyseblå fra Haderslev, der igen, igen trodsede dommedagsprædikanterne og overlevede i landets bedste række på et skrabet budget og med en relativt smal trup.

De hårdt prøvede knæ holdt, og Bechmann formåede i 32 optrædener at score otte sæsonmål, selvom målene lod vente på sig; vi skulle således helt frem til 10. runde for at finde hans første sæsonmål (i 2-2-kampen ude mod AGF).

I det hele taget må SønderjyskE's offensiv siges at have fundet melodien, og de 51 sæsonscoringer er sønderjysk klubrekord i Superligaen (dvs. siden debutsæsonen i landets bedste række i 2000/01).

Særlig skarp var holdets store profil Lasse Vibe med sine i alt 13 sæsonscoringer, der da også kastede en udlandskontrakt med svenske IFK Göteborg af sig denne sommer. Dermed er både SønderjyskE og Superligaen som helhed blevet en stor profil fattigere, hvilket betyder, at andre må træde op på den efterladte plads.

I den kontekst er der ingen tvivl om, at der hviler et ganske stort ansvar på skuldrene af en rutineret mand som Tommy Bechmann, der med sine mange år og kampe i Tyskland ved, hvad der kræves på dette niveau.

Bevar's, han er en helt anden type end den vævre og fodrappe Vibe, men SønderjyskE kan i bund og grund være bedøvende ligeglad med, hvor målene kommer fra, og da klubben sidst i maj forlængede kontrakten med Bechmann, signalerede man, at den 31-årige bomber nyder stor tillid i trænerstaben og i ledelsen.

"Havde du spurgt mig for to år siden, havde jeg ikke regnet med at skrive en ny to-årig kontrakt nu. Men jeg er kommet godt igennem de år, og mine knæ har holdt til det. Det er svært at sige, om det er den sidste klub. Det kunne det måske godt være", sagde Bechmann til bold.dk, efter han havde forlænget sin kontrakt til sommeren 2015.

SønderjyskE's sportschef, Ole Nielsen, lægger ikke skjul på, at Bechmann er en af hjørnestenene på holdet, som de andre spillere kan læne sig opad i kampene:

"Kontinuiteten på holdet er af afgørende betydning, og vi har med Tommy Bechmann fået en meget vigtig brik på plads til de kommende sæsoner", har han udtalt til Flensborg Avis.

Bechmann spiller meget sjædent 90 minutter, men hvis angriberen kan holde sig skadesfri endnu en hel sæson, så er det bestemt ikke urealistisk, at han kan komme op over 10 sæsonmål i Superligaen. Det er til gengæld heller ikke urealistisk, at SønderjyskE med sin nuværende trup må en tur ned i 1. Division, hvis ikke han kommer op på dette antal mål for et hold, hvis defensiv ikke just har for vane at lukke af i de bagerste rækker.
 

SønderjyskE har i skrivende stund odds 2.70 på at rykke ud af Superligaen. Klik her for at se Unibets odds