Redaktørens ord: Kommer spændingen tilbage i Superligaen?


En lang mørk vinter er ved at gå på hæld, og rundt omkring i de danske fodboldklubber er man i gang med at finpudse de sidste detaljer, inden forårssæsonen i Superligaen begynder i den kommende weekend. I det netop overståede transfervindue blev der ikke hentet de store navne ind udefra, og mens enkelte profiler skiftede arbejdsgiver internt i ligaen, har en del klubber sagt farvel til prominente og vigtige spillere. Afgange kan med andre ord komme til at betyde mindst ligeså meget som tilgange i et forår, hvor FC Midtjylland er storfavorit til at vinde sit første mesterskab, og hvor FC Vestsjælland kaster sig ud i en hård kamp om at undgå nedrykning.

FCM har fået penge på bankbogen, og det viste Glen Riddersholm & Co. ved at hente Superliga-topscorer Martin Pusic i nu ganske svækkede Esbjerg. Pusic (ni sæsonmål i ligaen) kommer med selvtillid og erfaring fra Superligaen, men skal kæmpe med Morten 'Duncan' Rasmussen om en plads i midtjydernes centrale angreb, hvor der vil være langt mere fokus og pres, end tilfældet var i EfB. At man tilmed formåede at verfe diverse bejlere til én af efterårets helt store profiler, Pione Sisto, væk, tjener Herning-klubben til ære og gør, at Ulvene træder velnærede og endnu stærkere ud af vinterhiet trods såret fra 0-3-nederlaget i Parken i efterårets sidste spillerunde.

Mens FCK-midtbanen fremstår solid og bred, så er det fair at forholde sig yderst kritisk til både forsvars- og angrebskæden.

Om netop FCK vil være i stand til at fremprovokere gummiben hos førerholdet, er et åbent spørgsmål. Én ting er, at FCM skal tabe point, men noget andet er, at københavnerne skal have de selvsamme point ind på kontoen. Ståle Solbakken har hentet et par - i den brede offentlighed - ukendte navne ind fra bl.a. sin tidligere klub Wolverhampton, og mens midtbanen fremstår solid og bred, så er det fair at forholde sig yderst kritisk til både forsvars- og angrebskæden. Førstnævnte begyndte at finde sig selv i Superligaen i efteråret, men har slået revner i Europa League og i træningskampene, og sidstnævnte har stort set skuffet hele sæsonen igennem.

LÆS MERE: Overblik over vinterens transfervindue i Superligaen!

Midterfeltet kommer ifølge denne signatur til at bestå af Brøndby IF, FC Nordsjælland, AaB, SønderjyskE og Esbjerg, og her er det især op til BIF og AaB at rette op på et forsømt efterår, hvor førstnævnte blot vandt én ud af otte udekampe, og hvor sidstnævnte (også kun med én sejr på fremmed græs) trods et flot comeback i Europa League underpræsterede uge efter uge i den hjemlige liga (16 mål i 17 kampe). Hverken de blågule eller de forsvarende doublevindere har forstærket sig nævneværdigt, og man kan derfor sagtens tillade sig at spørge om, hvor fremgangen skal komme fra. For fremgang skal der til i de to ambitiøse klubber.

Det handler for Colin Todd om at bevare status quo og ikke gå i panik over, at folk begynder at snakke om bronze i Kronjylland.

Fremgang er nok mere, end de tør håbe på i Randers, men mindre kan også gøre det for rækkens bedste defensiv, der blot har lukket 11 mål ind i efterårets 17 kampe. Det handler for Colin Todd om at bevare status quo og ikke gå i panik over, at folk begynder at snakke om bronze i Kronjylland - en drøm, der sagtens kan vise sig at gå i opfyldelse for RFC, der som ét af blot to hold er ubesejret i de seneste fire runder. Opfyldelse af drømme har de for længst oplevet i Hobro, der med kontrakterne med to gange Mikkel (Thygesen og Beckmann) satser på at vende den negative resultatmæssige udvikling i klubben og holde den truende nedrykningsstreg væk.

En anden duo, det skal blive interessant at følge, er Kenneth Zohore og Thomas Dalgaard i OB. I modsætning til Zohore har Dalgaard vist, at han har niveauet til at være profil i Superligaen. Det bliver spændende at se, om den tidligere Superliga-topscorer kan være med til at fortsætte den opadgående formkurve på Fyn og holde et revanchelystent FCV-mandskab, der bl.a. har hentet det talenfulde problembarn Osama Akharraz, på afstand. Umiddelbart er der ikke meget spænding i hverken top eller bund, når man studerer Superliga-stillingen, men der skal ikke mange uventede resultater til, før den ene klub bliver nervøs, og den anden lugter blod.

Se med herunder, hvor vi diskuterer vinterens Superliga-transfers i Unibet TV:

LÆS MERE: Følg vores omfattende blogdækning af Superligaen!