Rundens Superliga-kamp: FC København-FC Nordsjælland


FC København 2.00, uafgjort 3.40, FC Nordsjælland 3.55 (kamptidspunkt: lørdag kl. 19:00)

Nu om dage er det ikke ofte, FC København får besøg af et dansk hold, som kommer til Parken med en grundlæggende tro på, at man vil tage derfra med alle tre point. Det er tilfældet med de danske mestre fra FC Nordsjælland, der har vundet de seneste to indbyrdes opgør - i henholdsvis Farum og København.

Og der er alt mulig grund til at tro, at spillet bliver en topkamp værdigt lørdag aften på Danmarks nationalarena. FC København er som det eneste hold i Superligaen ubesejret inden 9. runde og ligger naturligt nok i toppen af tabellen. FC Nordsjælland har blot tabt en enkelt af sine otte kampe i sæsonen - ude til FC Midtjylland - og ånder københavnerne i nakken fra en tredjeplads med tre point færre.

Derudover er det to stort set skadesfri trupper, der går ind til topkampen, og hjemmeholdets unge offensive duo Nicolai Jørgensen og Andreas Cornelius kunne i den forgangne uge til og med glæde sig over at få henholdsvis comeback og debut på a-landsholdet i 0-0-kampen mod Tjekkiet - ligeledes i Parken. Førstnævnte skrev i denne uge under på en kontrakt med FC København, der dermed udnyttede den købsoption, man havde fået på Jørgensen i aftalen med tyske Leverkusen.

FC Nordsjælland viste i sidste sæson, at de ikke umiddelbart har grund til at ryste i bukserne over udsigten til, at FC København får et betragteligt forspring. Men i en efterårssæson, hvor nordsjællænderne kommer til at slide hårdt i Champions League, gør Kasper Hjulmand & Co. sikkert klogt i at holde FCK i relativt kort snor. Der er med andre ord en betragtelig forskel på at være à point eller være seks point bagefter københavnerne efter 9. runde.

Som det var tilfældet i FC Københavns seneste kamp mod OB i Odense, kan begge hold også leve med uafgjort lørdag aften i Parken. I Odense endte kampen ganske rigtigt uafgjort, og det er fristende at prøve lykken til odds 3.40 igen denne gang. FCK tørster efter revanche, og hjemmehold og -publikum vil uden tvivl ikke tillade tilnærmelsesvis samme grad af afklapsning, som det var tilfældet, sidst de to hold mødtes i Parken, og FCN vandt 3-1.

Københavnerne er begyndt at føle sig til rette under Ariel Jacobs' taktiske koncept, og det er umiddelbart svært at forestille sig, at Løverne bliver løbet over ende, som det var tilfældet 24. oktober sidste år. Udeholdet har for sit vedkommende - sammen med AaB - rækkens bedste forsvar, og det skal i den forbindelse blive yderst interessant at følge duellen i FC Nordsjællands felt mellem de to fysiske pragteksemplarer Andreas Cornelius og Jores Okore.

I den forbindelse kan det kaste gode penge af sig at spille på, at FC Nordsjællands landsholdsforsvarer løber ind i et gult kort i løbet af kampen til odds 2.70 - og så er det sådan set lige meget, om det er Cornelius, der fremtvinger advarslen i en luftduel, eller om det er Santins snævre træk, der tvinger Okore til at spille med musklerne.

De to hold har bemærkelsesværdigt nok endnu ikke spillet 0-0 i Superligaen, og vi skal helt tilbage til 2007 for at finde det seneste uafgjorte resultat mellem de to hold. Et resultat som 1-1 er dog ikke helt urealistisk lørdag aften, og med de to holds sikre taktiske koncepter in mente vil spillet på under 2.5 mål næppe være skudt helt ved siden af.

Spilforslag:

Sats på, at kampen ender uafgjort til odds 3.40.

Sats på, at der bliver scoret under 2.5 mål til odds 1.90.

Sats på, at FC Nordsjællands Jores Okore får et kort i løbet af kampen til odds 2.70.