Silkeborg tvinger ubesejrede FC København til at kæmpe for pointene


Efter en horribel sæsonstart fandt oprykkeren Silkeborg IF pludselig sig selv i midten af september, og siden dengang har de rødhvide fra Søhøjlandet kun tabt fire gange - alle på udebane - til FC København, Brøndby IF, AaB og FC Nordsjælland. Peter Sørensens tropper har i teorien en chance for at ende i top-6, men det kræver hjemmesejr over det ubesejrede mesterhold FC København.

Københavnerne mødte deres overmænd torsdag aften i Amsterdam i form af Ajax, og spørgsmålet er, hvordan det europæiske exit har sat sig i de sejrsvante spillere. FCK'erne har ikke ladet SIF score i de seneste fire indbyrdes opgør, og sidst duellen fandt sted i det jyske, fik hjemmeholdet tæsk 0-4. Det er dog den eneste FCK-sejr på denne bane i de seneste fire ligaopgør.

Gæsterne skal være fuldt koncentrerede, hvis ikke det skal blive til pointtab.

Det er interessant at notere sig, at SIF har et lille overtag på eget græs mod netop FCK i Superliga-regi (9-14-8). Det er der ikke mange klubber, der kan bryste sig af. Ståle Solbakkens udvalgte er naturligvis klare favoritter til at udligne den statistik søndag, men Silkeborg har ikke tabt i sine seneste ni hjemmekampe, og gæsterne skal være fuldt koncentrerede, hvis ikke det skal blive til pointtab.

Man kan diskutere, om der er værdi i 2-tallet, men det er svært for alvor at argumentere for andet end sejr til et FCK-hold, der på alle pladser er mindst ét niveau over oprykkerne fra Silkeborg.

Ingen af de to klubber har spillere i karantæne.

1, X eller 2: Sats på 2-tallet til odds 1.55
Resultattip: Sats på 1-0 til FCK til odds 6.40
Andet spil: Sats på under 2.5 mål til odds 1.86

Se med herunder, hvor Anders, Jesper og Jacob analyserer Silkeborg-FC København: