Silkeborgs nedtur fortsætter mod svækket Esbjerg-hold


Bliver det en ny begyndelse, eller fortsætter mareridtet for Silkeborgs oprykkere, når de rødhvide lørdag tager imod Esbjerg i Superligaen? Silkeborgensernes efterår har der været skrevet og talt meget om i Fodbolddanmark, men med Jesper Sørensens fyring og ansættelsen af Jan Poulsen håber ledelsen utvivlsomt, at der kan blæse nye vinde over en klub, der ellers har stået bomstille siden sin tilbagevenden til landets bedste række.

Det er nemt at gøre sig lystig over SIF's mangler, og der er da heller ikke meget tvivl om, at pilen peger direkte tilbage i 1. Division for et mandskab, der kun hentede fire point i efterårets 17 spillerunder, og som endnu ikke har smagt sejrens sødme i denne sæson. Selvom årets første ligakamp spilles på hjemmebane, bliver det da også en vanskelig opgave for SIF mod et EfB-hold, der kun har tabt én af sine seneste syv kampe, og som efter en svær start på sæsonen ser ud til at være tilbage på sporet.

Et håb for hjemmeholdet kan bestå i, at gæsterne i vinter har sagt farvel til en række store profiler i form af Ankersen, Gomes og Pusic. Det skal blive spændende at se, hvordan træner Niels Frederiksen og hans udvalgte tackler situationen, men faktum er ikke desto mindre, at vestjyderne i perioder spillede noget af det mest underholdende og dynamiske fodbold i Superligaen i de sidste måneder af 2014.

LÆS MERE: Blogredaktøren ser frem mod foråret i Superligaen!

"Jeg tror, det bliver sværere, end folk forestiller sig. Vi betragter ikke Silkeborg som et bundhold, der ikke har vundet i 17 kampe, men et hold, der søger en ny start med en ny træner og jagter den første sejr", siger EfB-træner Niels Frederiksen til klubbens hjemmeside og fortsætter:

"Men vi går efter at vinde i bevidstheden om, at det ikke bliver nogen nem opgave, og vi glæder os til atter at spille om point efter fine forberedelser".

Mens tabellens tal peger i gæsternes favør, så gør statistikken det samme: Vi skal således tilbage til november 2005 for at finde den seneste SIF-hjemmesejr over EfB. Siden dengang har klubberne mødt hinanden fem gange i Silkeborg med to gange uafgjort og tre udesejre til følge. Ikke desto mindre er det værd at notere sig, at holdene spillede 0-0 i Esbjerg d. 11. august.

EfB stiller med rette op som udebanefavorit, men man skal huske på, at de blåhvide kun har vundet én kamp ud af otte på fremmed græs i denne sæson. Hvis gæsterne får scoret, så tror vi også, de vinder kampen. Hjemmeholdets angreb er helt uden bid, og vi satser på en gentagelse af resultatet fra sidste gang, klubberne mødtes i Silkeborg: 0-1 til gæsterne til odds 8.00. Under 2.5 mål giver odds 1.85.

Hjemmeholdet har Jens Martin Gammelby i karantæne, mens Jeppe Illum er blevet syg.

Gæsterne har midtbanespilleren Magnus Lekven i karantæne, mens Mick van Buren og Kevin Mensah er skadet.

1, X eller 2?
Sats på, at EfB vinder kampen til odds 1.95