Sommertid er Superliga-tid


Snart er der gået lige nøjagtig to måneder, siden den sidste kamp i Superliga-sæsonen 2012/13 blev fløjtet af. Ja, tiden flyver. I modsætning til den dræbende lange vinterpause med det, der føles som en endeløs række af fodboldløse måneder, så er det, som om vi lige har taget afsked med den gamle sæson. Det er, som om tiden lige går det hurtigere, når solen skinner, og månederne bærer navnene juni og juli frem for januar og februar. Er de virkelig allerede tilbage? Ja, det er de, de bedste danske fodboldspillere. 

Om halvanden uges tid sparker AGF og FC Midtjylland således sæsonen 2013/14 i gang i Aarhus i et jysk derby mellem to ambitiøse klubber, der har en hel del at revanchere fra den forgangne sæson, hvor det blev til henholdsvis en 7. plads og en 6. plads. Der er med andre ord lagt op til en tæt dyst i fredagskampen, der ligesom resten af opgørene vil give os et fingerpeg om, hvorvidt vores favoritklub har haft godt af to måneders ferie, eller om alt er, som det var tilbage i maj - på godt og ondt. Første runde tager sig ud som følger:
 

AGF-FC Midtjylland (fredag d. 19. juli kl. 18:30)

Viborg-Randers FC (lørdag d. 20. juli kl. 17:00)

OB-SønderjyskE (søndag d. 21. juli kl. 14:00) 

Brøndby-FC Vestsjælland (søndag d. 21. juli kl. 17:00)

AaB-FC København (søndag d. 21. juli kl. 19:00)

Esbjerg-FC Nordsjælland (mandag d. 22. juli kl. 19:00) 


Har du savnet dem? Selvfølgelig har du det. Og som det ofte gør sig gældende med Superligaen, er der en hel del kampe, der på papiret ser meget jævnbyrdige ud. Ja, det er vel reelt kun Brøndby, der må finde sig i at bære på en betragtelig favoritværdighed på eget græs mod oprykkerne fra FC Vestsjælland. BIF skuffede gevaldigt sidste sæson og reddede kun sig selv fra nedrykning takket være en fin afslutning. Alt andet end tre point mod FCV vil være meget skuffende for en klub, der med ny ledelse og nye spillere forsøger at finde sine ben at stå på igen.

En af sidste sæsons store sensationer, oprykkerholdet Randers FC, må også finde sig i at være favorit ude mod Viborg, der er kommet tilbage i landets bedste række. Det skal blive spændende at se, om træner Colin Todd kan blive ved med at få sit kollektiv til at fungere så godt, som tilfældet var i sidste sæson, hvor Hestene galoperede sig til en fornem tredjeplads og derigennem en plads i Europa her i efteråret.

Lad os byde Superliga-bolden velkommen tilbage på de danske baner. Det er på denne tid af året, hvor vejret er bedst og græsset grønnest, så lad os nyde det, mens det varer, selvom vi måske knap nok har fået børstet strandsandet af fødderne. 


Klik her for at spille på den første runde i Superligaen hos Unibet