Superliga-formbarometret: Hvem topper og flopper efter 20. runde?


Hvem topper, og hvem flopper efter 20. spillerunde, der bød på hele 18 scoringer - dvs. et snit på tre mål per kamp? Det ser vi nærmere på i denne uges udgave af Unibets Superliga-formbarometer:

1. FC Midtjylland (-) Afviser på fornem vis forfølgerens tilnærmelserne ved at tage sin 11. hjemmesejr ud af 11 mulige. Har nu vundet to af årets tre første kampe med de overbevisende cifre 3-0.

2. FC København (-) Kravet var som skrevet i sidste uges formbarometer en sejr i derbyet, og den kom ganske overbevisende i hus. Vigtigt for FCK'erne at få de offensive spillere på tavlen.

3. AaB (-) Konsoliderer sin tredjeplads på formbarometret ved at besejre holdet, man fortrængte i sidste uge, nemlig Randers FC. Snart sker det måske også i Superliga-tabellen. Tre point har AaB op.

4. OB (+3) Det går op og ned i showbiz, men en udesejr var det sidste, der manglede for, at man virkelig kan tale om et OB-comeback. Har kun tabt én af sine seneste seks kampe, og det var ude mod FCM.

5. Randers FC (-) Én sejr i fire kampe mere end antyder, at Colin Todds mandskab er ved at få gummiben i medaljekampen. Alle kan tabe i Aalborg, men de færreste taber hjemme til Silkeborg IF.

6. SønderjyskE (-2) Efter fire kampe med rent bur gik det helt galt i Farum, hvor den normale disciplin slog sprækker. Vi håber for SønderjyskE, at det primært skyldtes pokaltræthed og sekundært den håbløse kunstbane.

LÆS MERE: Vi opsummerer den 20. runde af Superligaen + vores spiltips!

7. Hobro (+2) Scorer meget sjældent mere end ét mål per kamp, men de seneste to runder har det været nok til seks point. Spørgsmålet er, om et enkelt mål er nok mod formstærke AaB mandag aften.

8. Esbjerg (-2) Kollaps for anden uge i træk. Det skal naturligvis koste på formbarometret, selvom de færreste forventede, at vestjyderne kunne stille noget op i Herning. Ser vi en modreaktion i hjemmekampen mod FCK?

9. FC Nordsjælland (+1) Stoppede for en stund sit frie fald med en storsejr på hjemmebane mod et uopmærksomt SønderjyskE-hold. Alt andet end endnu en hjemmesejr mod FC Vestsjælland er uacceptabelt.

10. Brøndby IF (-2) Har nu blot vundet én gang i fem ligakampe og viste trods fin fight stor uskarphed foran målet i det tabte derby. Krisesnakken summer før den vitale hjemmekamp mod OB.

11. FC Vestsjælland (-) Hvad mere kan man snart sige? Kampen mod OB var vel den sidste chance for overlevelse, men elendigt forsvarsspil og manglende gennembrudskraft kostede endnu en gang dyrt.

12. Silkeborg IF (-) Ak ja, her fornemmede man lige lidt morgenluft for SIF'erne ... men så kom oprykningskollegerne fra Hobro forbi og lukkede luften ud af den gode stemning. Træerne vokser ikke ind i himlen.

Rundens optur: OB
Rundens skuffelse: SønderjyskE

LÆS MERE: Følg Vores Blogdækning Af Superligaen!