Superliga-formbarometret: Uovervindelighed og tilbagefald


14. runde af Superligaen er overstået, og der var masser af dramatik i den bedste danske række i den forgangne weekend. Mens landsholdene gør sig klar til at overtage showet, benytter vi lejligheden til at præsentere vores nye Superliga-formbarometer, hvor vi fælder en hård, men retfærdig dom over hver enkelt klubs form og rangordner de 12 Superliga-mandskaber derefter:

1. FC Midtjylland / Besejrede helt efter planen Silkeborg på udebane, er ubesejret i seks ligakampe og har 10 point ned til nummer to. Pione Sisto & Co. fremstår uovervindelige netop nu.

2. AaB / De forsvarende mestre har nu vundet tre kampe i træk uden at lukke mål ind og er nu officielt en del af subtoppen. Fremstår næsten usårlige på eget græs.

3. SønderjyskE / Er nu ubesejret i ni kampe og fik søndag én af de sejre, der har været for få af i en periode med masser af uafgjorte. Nedrykning bliver ikke et problem for de seje sønderjyder.

4. Randers FC / Lukkede for kun tredje gang i sæsonen mere end ét mål ind, men vandt alligevel over Esbjerg. Da én af rækkens bedste defensiver svigtede, viste offensiven muskler.

5. FC København / Spillede med 10 mand i 60 minutter lige op med FC Nordsjælland og er nu ubesejret i syv ligakampe. Defensivt meget solide i liga-sammenhæng, mens offensiven mangler afgørende bid.

6. Esbjerg / Gav RFC kamp til stregen og fremstår på trods af det snævre nederlag som et hold på vej den rigtige vej. Ubesejret i seks hjemmekampe i træk.

7. Hobro / Vandt endelig efter syv kampe uden sejr. Og hvilken triumf mod Brøndby! Én sejr gør dog ingen sommer, og vi har endnu til gode at se, om "det gamle Hobro" for alvor er tilbage.

8. Brøndby IF / Stort og uforklarligt tilbagefald efter fem kampe som ubesejret. Én sejr i syv udekampe er uacceptabelt for en klub med BIF's ambitioner. Det samme er 0-2 og nu 0-3 mod Hobro.

9. FC Nordsjælland / Magtede ikke at knække FCK's 10 mand på eget kunstgræs og er nu uden sejr i de seneste fem ligakampe. Uffe Bech og resten af offensiven er gået helt i stå.

10. OB / Øjeblikkeligt tilbagefald efter sejren over Hobro. Måske rækkens dårligste defensiv på dødbolde og nu med tre nederlag i de seneste fire runder.

11. FC Vestsjælland / Er gået helt i stå og har kun vundet én af sine seneste seks ligakampe. Har kun holdt målet rent to gange i sæsonen og fremstår pt. som rækkens mest skrøbelige defensiv.

12. Silkeborg IF / Holdt det tæt hjemme mod FCM, men var ikke for alvor i nærheden af at få point mod førerholdet. Stadig uden sejr og har for længst sat kurs mod 1. Division.

Rundens optur: Hobro
Rundens skuffelse: Brøndby IF

LÆS MERE: Følg vores blogdækning af Superligaen!