Superliga-opsummering: Runde 8Generelt blev det en indbringende runde i Superligaen for dem, der valgte at følge vores spilforslag. 6 ud af 10 forslag gik hjem i en målrig runde, hvor FC København som det eneste af tre hold, der havde spillet europæisk i den forgangne uge, mistede point, og hvor mestrene fra FC Nordsjælland havde svært ved at undvære den hollandske målræv Joshua John i 0-0-kampen hjemme mod Brøndby. 

SønderjyskE 0-4 AaB

16 mål i fem kampe er ganske enkelt formidabelt af formstærke AaB, der gav os den forventede (og potentielt indbringende) handicap-udesejr. Holdet er sammen med FC København det mest scorende mandskab i den bedste danske række, og den nordjyske klub er kandidat til at spille med om europæiske pladser i denne sæson, hvis man kan holde på sin landsholdsspiller Nicklas Helenius.

Lucas Andersen røg til Ajax kort før kampen, hvilket dog ikke rystede AaB-holdet, der smadrede værterne, som ikke mindst efter at have skibet den vævre angrebsprofil Quincy Antipas af sted til Brøndby nu risikerer at blive fanget i et limbo mellem top og bund. Mere bliver det næppe til i denne sæson for SønderjyskE, men det kan man sikkert også godt leve med i Haderslev og omegn. 

Silkeborg 0-4 AGF

Vores tip på Aaron Johansson som første målscorer gik rent hjem til odds 9.00, og det andet store traditionsrige jyske flagskib AGF ser ligesom de rødhvide fra Aalborg for alvor ud til at være kommet i form. Efter landskampspausen vil hjemmekampen mod FC Midtjylland umiddelbart fortælle os, hvor meget den ambitiøse klub har at have det i.

Med en velfungerende defensiv og en offensiv, der lader til at have kalibreret støvlerne, er AGF et hold, som kan gøre ondt på de fleste hold i Superligaen. 

Randers FC 0-1 AC Horsens

AC Horsens gjorde sig selv grundigt til grin i returkampen i Lissabon i Europa League-kvalifikationen i sidste uge, men svarede effektivt på kritikernes hånlige kommentarer ved at vinde den potentielt vanskelige udekamp mod Randers.

Som forudset blev kampen lidt af en slåskamp, og dommeren måtte hive ikke færre end ti gule kort op af lommen - hvilket umiddelbart gik hårdest ud over Randers, der nu må undvære Jonas Kamper og Remco van der Schaaf i næste rundes udekamp mod ustyrlige AaB. Det kan blive rigtig grimt. 

FC Midtjylland 1-0 Esbjerg

Esbjergs bovlamme offensiv (fem mål i otte kampe) kunne som forventet ikke gøre meget skade på Midtjyllands forsvarsværker, og selvom det er tidligt i sæsonen, er det svært at forestille sig Esbjerg som andet end klar nedrykningsfavorit. Tilførslen af FC Københavns Martin Bergvold kan vise sig at være fornuftig. Hvad Esbjerg har brug for, er nemlig i høj grad en rutineret midtbanemand, der kan gå ind og styre tempoet i vestjydernes spil. Om det er nok for oprykkerne, er desværre nok mere end tvivlsomt.

FC Midtjylland skal meget snart have stabilitet ind i sit spil, hvis ambitionerne skal stå mål med realiterne i Superligaen, der viser, at midtjyderne har lukket tredjeflest mål ind i rækken. At holde Esbjerg fra at score kan ikke just siges at være det, der skaffer medaljer til Ulvene, og holdet er fortsat et af mange spørgsmålstegn i ligaen.

FC Nordsjælland 0-0 Brøndby IF

Katastrofen udeblev. Brøndby kan ånde lettet op. Et point på en af Superligaens sværeste udebaner er at regne for en lille sejr til Auri Skarbalius drenge, der stod godt i defensiven, men som også kan glæde sig over, at FC Nordsjællands offensiv savnede den skarphed, som den skadede hollænder Joshua John har været eksponent for.

Skarphed i offensiven kan man heller ikke just anklage Brøndby for at være i besiddelse af, men med tilgangen af Quincy Antipas har sportschef Ole Bjur umiddelbart betragtet gjort en rigtig fornuftig handel. Hans hurtighed og uforudsigelhed har Brøndby i den grad brug for - ikke mindst set i lyset af Michael Krohn-Dehlis farvel.

OB 2-2 FC København

Topopgøret i Odense søndag aften levede i høj grad op til prædikatet, og det uafgjorte resultat til odds 3.4 lå lige til højrebenet. Fire mål blev det til, og OB beviste, at de på gode dage kan spille op med de bedste i rækken. Det er bestemt en mulighed, at OB vil komme til at slås med AaB om bronzen i denne sæson. I det lange løb vil de næppe kunne true hverken FC Nordsjælland eller FC København.

Den ene af hjemmeholdets to målscorere, islandske Rurik Gislason, skiftede mandag til netop FC København, hvilket taler sit eget tydelige sprog om, hvem der har bukserne på i toppen af Superligaen. En profil i Odense og til at begynde med næppe mere end en breddespiller i hovedstadsklubben, hvor de to nykårede a-landsholdsspillere Andreas Cornelius og Nicolai Jørgensen begge fik fejret udtagelsen med en scoring. Især sidstnævntes mål til 2-1 var en sand perle, og hans frækhed og selvtillid vil bestemt kunne komme landsholdet til gode.