Superliga-optakt: Brøndby IF finder vejen tilbage til top-3


Dette bliver sæsonen, hvor Brøndby gør comeback på den internationale scene. De blågule påbegynder i kraft af sidste sæsons fjerdeplads deres færd i Europa Leagues kvalifikationsturnering, og det bliver med en gammel kending i truppen; i slutningen af juni kunne BIF offentliggøre, at man havde hentet den tidligere topscorer og publikumsyndling, svenske Johan Elmander, tilbage på en fri transfer fra tyrkiske Galatasaray. 

Ud over den 33-årige svensker har der - i modsætning til hos konkurrenterne FC København - ikke været den store gang i svingdøren på den københavnske vestegn. Den norske forsvarer Fredrik Semb Berge har ligeledes sluttet sig til en trup, der i hvert fald ikke ser svagere ud end før sommerferien, og således er der grund til optimisme og tro på, at BIF kan fortsætte den positive udvikling, der blev sat gang i i traditionsklubben i den forgangne sæson.

Træner Thomas Frank har meget at bygge videre på, og hans hold sluttede den forgangne sæson af med at spille syv kampe uden nederlag i en Superliga-kampagne, der ellers var begyndt med syv kampe uden sejr. Bange anelser blev byttet ud med gåpåmod, og en type som Thomas Kahlenberg var et symbol på det Brøndby-spil, der begyndte at fungere bedre og bedre.

I sidste ende var det de alt for mange uafgjorte kampe (13), der gjorde, at BIF ikke for alvor kunne blande sig i top-3-striden. Med en konsolideret spillestil og en mere fasttømret trup er der grund til at tro, at BIF slutter blandt de tre øverste klubber i den kommende sæson.

Startprogram: FC Midtjylland (ude), Silkeborg (hjemme), Hobro (ude)

Forventet slutplacering: 3