Superliga-optakt: Erfarne sønderjyder navigerer uden om nedrykning


SønderjyskE er klar til at tage hul på sin syvende sæson i træk som Superliga-klub, og efter sidste sæsons tiendeplads bliver det endnu en gang med prædikatet som den evige overlever, der tager fusen på eksperterne. De lyseblå fra Haderslevs hidtil bedste placering i landet bedste række er en sjetteplads, der kom i hus i sæsonen 2011/12.

En placering blandt de seks bedste klubber i Danmark bliver det næppe til i den kommende sæson, men mindre kan helt sikkert også gøre det for sønderjyderne, der med odds 4.00 er nummer fire på listen over nedrykningsfavoritter - kun overgået af de to oprykkere, Hobro og Silkeborg IF, samt sidste sæsons ene oprykker FC Vestsjælland. 

Sidste sæsons topscorer i klubben, Okotie, er røget tilbage til Austria Wien og derefter til 1860 München efter at have taget Superligaen med storm, og det bliver spændende at se, om den 30-årige bosnier Bojan Golubovic kan leve op til sin forgænger i det sønderjyske angreb.

Rutinerede Daniel Christensen er taget til AGF på en fri transfer, men derudover er der ikke sket de store udskiftninger i stamklientellet, der skal være med til at sikre SønderjyskE endnu en sæson i Superligaen.

Umiddelbart ser det ud til at blive ganske tæt i feltet oven over nedrykningspladserne, og der skal ikke ske meget, før magtforholdet bliver rykket mellem klubber som OB, Randers FC, FC Nordsjælland og FC Vestsjælland.

SønderjyskE har dog i hjemmebanen et trumfkort, der kan vise sig at gøre forskellen; i den forgangne sæson hentede sønderjyderne flere point på eget græs end nogen andre hold i den nederste halvdel af rækken (25 point i 16 kampe). Læg dertil den værdifulde erfaring i at begå sig i de nedre regioner af rækken, og vi står tilbage med et sønderjysk kollektiv, der ikke bør komme i alvorlig nedrykningsfare.

Startprogram: AaB (hjemme), Esbjerg (ude), Silkeborg (ude).

Forventet slutplacering: 7

NB! Transfervinduet er åbent gennem hele juli og august, og ovenstående analyse bør derfor læses med forbehold for kommende ændringer i trupsammensætningen.