Superliga-optakt: Europæiske opgaver koster doublevindende AaB guldet


Det var nok de færreste, der havde set AaB's double komme inden sidste sæson - mindst af alle måske klubben selv. Ikke desto mindre skulle den forgangne sæson udvikle sig til én lang sejrsmarch, der kulminerede med pokaltriumfen i Parken mod FC København. I Superligaen sluttede aalborgenserne med seks point ned til selvsamme FCK, og selvom det kun blev til tre sejre i de sidste seks ligakampe, var guldet reelt aldrig i fare.

De seneste dage har der været masser af spekulation om Kasper Kusk - én af de største årsager til nordjydernes succes i sidste sæson. Det er dog mere eller mindre sikkert, at det offensive stortalent skifter til hollandsk fodbold og Twente. Det bliver naturligvis et stort tab  for Kent Nielsen, der imidlertid kan glæde sig over, at klubbens tidligere topscorer Nicklas Helenius venner hjem på en étårig lejekontrakt efter ikke at have slået igennem i Premier League hos Aston Villa.

Veteranerne Jeppe Curth og Anders Due vinker farvel til mesterklubben, men det er næppe noget, der vil få den store indflydelse. Selvom AaB går ind til sæsonen med double-skiltet om halsen, er nordjyderne ikke favoritter til at vinde landets bedste række igen. Ikke mindst bliver det en kæmpe udfordring for Kent Nielsen & Co. at holde balancen, når Champions League-kvalifikationen banker på døren, og der efterfølgende skal spilles i verdens hårdeste klubturnering eller i "trøsteturneringen" Europa League.

AaB's trup vil blive testet hårdt, og vi tvivler på, at de rødhvide har, hvad der skal til for at tage fusen på rivalerne, der for en dels vedkommende har rustet kraftigt op, for andet år i træk. Guldsæsonen har dog givet hår på brystet og værdifuld erfaring, og de to elementer bliver essentielle i en kampagne, hvor vi tror, at AaB kommer til at kæmpe om sølvet med Brøndby IF, FC Midtjylland og (muligvis) Esbjerg.

Startprogram: SønderjyskE (ude), FC Midtjylland (hjemme), OB (ude)

Forventet slutplacering: 2