Superliga-optakt: FC Nordsjælland går en svær sæson i møde


Det er vanskeligt helt at vide, hvor man har FC Nordsjælland inden den kommende Superliga-sæson. Efter at have vundet guld og sølv sluttede Farum-klubben på en meget skuffende sjetteplads i den forgangne sæson, der startede så skidt (fire kampe uden sejr), men endte på en opadgående kurve (ét nederlag i fem kampe).

Én af de helt store årsager til succesen i FCN var cheftræner Kasper Hjulmand. Han er nu taget til Bundesligaen og har overladt trænersædet til islandske Olafur Kristjansson - en mand, der skulle stå for den samme type offensive fodbold, som Hjulmand praktiserede. Det er en stor kapacitet, der skal erstattes, og det gør det ikke nemmere, at Hjulmands forlængede arm på banen, anfører Nikolai Stokholm, også har sagt farvel.

Umiddelbart er der mindst fem klubber, der ser stærkere ud end Tigrene fra Farum, der også har sagt farvel til stamspilleren Jens Stryger Larsen. Mark Gundelach er kommet tilbage efter overstået udleje til SønderjyskE, men derudover er der ikke bragt erstatninger ind, og særligt på midtbanen og i angrebet er der grund til hævede øjenbryn.

Det er noget nær umuligt at argumentere rationelt for, at FCN spiller sig højere op i tabellen end den sjetteplads, klubben kom fra. Der kan naturligvis stadig nå at ske noget på transfermarkedet, men for nuværende bliver det status quo med pil nedad fra vores side, når snakken falder på de rødgule fra Nordsjælland, der scorede næstfærrest mål (38) i den forgangne sæson sammen med nedrykkerne AGF og Viborg FF.  

Startprogram: FC Vestsjælland (hjemme), FC København (ude), Esbjerg (hjemme).

Forventet slutplacering: 6