Superliga-optakt: Sådan slutter sæsonen 2014/15


Man tror det næsten ikke, men allerede fredag begynder den nye Superliga-sæson. VM-feberen er knap nok raset af, før sæsonen 2014/15 fløjtes i gang på de hjemlige baner, men selvom der skal spejdes langt efter typer af Messi- eller Müller-kaliberen, så er der noget herligt trygt og hjemmevant over Superligaen med al dens uforudsigelige charme.

Ikke overraskende er FC København, der har investeret i det, der næsten svarer til et helt nyt hold, storfavorit til at tage mesterskabet tilbage, efter at AaB triumferede i den forgangne sæson og vandt the double. Københavnerne har således odds 1.75 på at vinde Superligaen, mens de forsvarende mestre er helt oppe i odds 6.00.

Blandt oprykkerne skal vi sige goddag til en gammel bekendt i form af Silkeborg, mens Hobro bliver et helt nyt bekendtskab i landets bedste række. Sidstnævnte bliver ikke levnet mange chancer for at overleve i sin første Superliga-sæson, og holdet har odds 1.07 på at rykke ud igen efter et år.

Nye ansigter (og enkelte gamle kendinge) er kommet til, mens profiler har vinket farvel. I førstnævnte kategori finder vi navne som Franco Mussis, Tim Sparv, Johan Elmander og Nicklas Helenius, mens Ronnie Schwartz, Igor Vetokele, Peter Ankersen og Rubin Okotie er rejst væk.

Herunder følger vores bud på slutplaceringerne i den kommende Superliga-sæson og individuelle analyser af samtlige 12 hold. God læselyst og god fornøjelse foran skærmen og på tribunerne!

1. FC København
2. AaB
3. Brøndby IF
4. FC Midtjylland
5. Esbjerg
6. FC Nordsjælland
7. SønderjyskE
8. Randers FC
9. OB
10. FC Vestsjælland
-----
11. Silkeborg IF
12. Hobro IK

NB! Transfervinduet er åbent gennem hele juli og august, og ovenstående analyser og forudsigelser bør derfor læses med forbehold for kommende ændringer i trupsammensætningen.