Superliga: Optakt til søndagskampen FC København-Silkeborg IF


FC København 1.28 Uafgjort 5.00 Silkeborg IF 10.50 (Kickoff søndag kl. 17:00)


Gæsterne fra Silkeborg er gået fra at blive betragtet som noget nær sikker nedrykker til at være et af de mere formstærke mandskaber i Superligaen. Holdet har ikke tabt i tre ligakampe nu og vandt 3-2 over AaB i forårets første kamp. Ude mod rækkens suveræne førerhold, FC København, levnes Viggo Jensens tropper dog ikke mange chancer. I de seneste 13 indbyrdes opgør har SIF således blot vundet én kamp mod FCK, og det var på hjemmebane i 2010. For at finde den seneste SIF-sejr i Parken skal vi syv år tilbage i tiden til 2006, hvor gæsterne vandt 3-2.

I september blev de rødklædte jyder nedsablet i Parken med hele 5-0, og selvom det næppe bliver til en ydmygelse i den størrelsesorden søndag eftermiddag på landets nationalstadion, så ser spillet på handicapsejr til hjemmeholdet fornuftigt ud. Kun tre gange i 27 indbyrdes kampe i København har SIF taget sejren, mens Løverne har vundet de 16. 20 mål er der blevet scoret i de seneste syv indbyrdes opgør.

"Vi er jo godt klar over, at vi er oppe mod det bedste hold i Danmark, men vi har kvalificeret os til at spille denne kamp ved at være i den samme række som dem. Derfor går vi selvfølgelig også efter at lave et resultat", siger SIF-træner Viggo Jensen.

FC København er Superligaens mest formstærke hold med syv sejre i træk. Derudover har de hvidklædte københavnere både rækkens bedste offensiv og defensiv. Med 12 point ned til mestrene, FC Nordsjælland, på andenpladsen er det i høj grad et spørgsmål om motivation for FCK. Indtil videre er der dog intet, der tyder på, at spillerne er begyndt at tage sejrene og mesterskabet for givet, og på hjemmebane mod bundholdet SIF er kravet en sejr - og gerne en komfortabel en af slagsen.

Hjemmeholdet har en stort set skadesfri trup. Kun Thomas Delaney er ude med et bøjet ribben. Hos SIF er Thorbjørn Holst, Simon Jakobsen og Josep Silic ude med skader.

Ingen af de to hold har spillere i karantæne.
 

Spilforslag:
Sats på, at hjemmeholdet vinder med handicap -1 til odds  1.82
Sats på, at der bliver scoret over 2.5 mål til odds 1.55
 

Klik her for at spille på kampen mellem FCK og SIF hos Unibet.