Superliga-spil: Optakt til fredagskampen FC Nordsjælland-Silkeborg IF


FC Nordsjælland 1.55, uafgjort 4.00, Silkeborg IF 5.70 (Kickoff fredag kl. 18:30)

Endnu en (skuffende) landsholdspause er overstået. Superligaen og hverdagen vender tilbage, og det er vi naturligvis glade for. Fredag triller bolden igen på dansk græs, når mestrene FC Nordsjælland hjemme i Farum tager imod nedrykningskandidaterne fra Silkeborg.

Begge holds spillere og trænere husker med henholdsvis glæde og gru tilbage på den seneste indbyrdes kamp på Farum Park den 11. august i år. Resultatet lød på tenniscifrene 6-1, og det var i høj grad hjemmeholdet, der slog vinderne den solskinsdag i Nordsjælland. Ikke mindst var Joshua John helt ustyrlig, og den hurtige kantspiller scorede ikke færre end fire mål imod en SIF-defensiv, der hang i laser.

Vi skal næsten to år tilbage for at finde den seneste Silkeborg-sejr over FCN og tre år tilbage for at finde den seneste gang, jyderne vandt i Farum i Superligaen. I de seneste fem indbyrdes Superliga-kampe har Den Nordsjællandske Tiger glubsk ædt alle tre point i dysten mod de rødklædte fra det midtjyske.

Umiddelbart er der intet, der tyder på, at Keld Bordinggaard & Co. sætter en stopper for den tendens fredag aften. FCN er ubesejret på hjemmebane i denne sæson og har den fine målscore 15-4 i de seks kampe på eget græs. Den hjemmebanestatistik er kun overgået af FC København.

Kasper Hjulmands mandskab skulle da også meget gerne have de tre point ud fra den betragtning, at de tre hold, der ligger over FCN i tabellen (FCK, AaB og AGF), alle har relativt nemme hjemmekampe i runden, og pointtab til holdet fra Farum kan meget vel betyde, at fronttrioen går i udbrud.

FCN har vist tegn på, at Champions League-deltagelsen kan koste holdet dyrt i dette efterår. Mod Silkeborg gælder det om at holde tankerne i nuet fremfor på tirsdagens store kamp i Parken mod de italienske mestre fra Juventus. Det er her, SIF's chance ligger. For rent fodboldmæssigt er holdet FCN underlegent. Derudover må SIF undvære forsvarsspilleren Thorbjørn Holst samt de karantæneramte Marvin Pourie og Jesper Mikkelsen. Hjemmeholdet har offensivspilleren Mikkel Beckmann i karantæne.

Silkeborg har Superligaens dårligste forsvar, og i gennemsnit scorer modstanderen over to mål per kamp mod holdet. Selvom man i de seneste to kampe har holdt det andet hold på ét mål, så bør rækkens næstmest scorende hjemmehold, FCN, vinde kampen komfortabelt. Handicapsejr (0-1) til hjemmeholdet giver det fine odds 2.40.

Spilforslag:
Sats på, at FCN vinder kampen med mere end ét mål til odds 2.40
Sats på, at FCN's Joshua John scorer kampens første mål til 4.75