Superliga-spil: Optakt til lørdagskampen AaB-SønderjyskE


AaB 1.70, uafgjort 3.60, SønderjyskE 4.80 (Kickoff lørdag kl. 17:00)

Superligaholdet fra Haderslev havde i mange år haft krammet godt og grundigt på AaB, indtil man i august i år røg ind i en øretæve på 0-4 på hjemmebane mod de bolsjestribede fra Aalborg. Siden 2009 havde SønderjyskE ellers vundet seks ud af otte kampe mod AaB, mens to var endt uafgjort.

Hjemmeholdet går ind til kampen som tophold, og derfor er det naturligt, at man påtager sig favoritværdigheden mod den førhen så onde ånd. Før landskampspausen fik AaB en sikker 3-1-sejr på udebane mod bundproppen Brøndby IF, og træner Kent Nielsen kan håbe på, at skuden nu er vendt efter to skuffende nederlag inden da mod henholdsvis Silkeborg og Esbjerg.

Det er imidlertid nok de færreste, der tror, at det bliver en walkover mod de lyseblå gæster fra Haderslev, der har en glimrende udebanestatistik i denne sæson. Ja, faktisk har holdet skrabet lige så mange point (10) sammen på udebane som førerholdet, FC København, selvom københavnerne har spillet en kamp mere på fremmed græs. Sønderjyderne har kun tabt én af sine fem udekampe - i Farum mod FC Nordsjællands mestre.

SønderjyskE har dog generelt været alt for ustabile indtil videre, og særligt holdets defensiv, der har lukket 23 mål ind i 12 kampe, har fremstået skrøbelig. Elendighederne i forsvarsrækkerne bliver kun overgået af Silkeborg, hvis man tæller indkasserede mål.

AaB derimod er det næstmest scorende hold i rækken med 27 kasser. Særligt Kasper Kusk og Nicklas Helenius har imponeret rent offensivt med henholdsvis syv og seks mål. Selvom det kun er de 10 af målene, der er scoret på hjemmebane, tegner det til at blive en relativt målrig kamp sent lørdag eftermiddag i Aalborg. I de to holds seneste tre indbyrdes møder er der blevet scoret i gennemsnit fire mål per kamp. Over 3.5 mål giver odds 2.40.

Ingen af holdene skal tænke på karantæner, ligesom skader umiddelbart heller ikke giver anledning til bekymring for de to holds trænere.

Spilforslag:
Sats på, at Kasper Kusk scorer i løbet af kampen til odds 2.55
Sats på, at der bliver scoret over 3.5 mål til odds 2.40