Superligaen: AaB banker oprykkere når top møder bund i Viborg


Mens oprykkeren Viborg FF har sat kurs direkte tilbage mod 1. Division med én sølle sejr i 13 ligakampe, virker det ikke længere, som om AaB ser sig tilbage i toppen af Superligaen efter sejre over toprivalerne FC København, FC Midtjylland og senest Brøndby IF i de tre seneste runder.

Der er med andre ikke noget at sige til, at oddset på udesejren denne onsdag aften i påsken er nede på usædvanligt lave 1.83. Det er et opgør mellem nummer 1 og nummer 11; et opgør mellem det mest scorende hold (AaB har lavet 49 mål) og ét af de to hold, der lukker flest mål ind (VFF har ladet modstanderne score 47 gange); et opgør mellem det mest vindende hold (AaB har vundet 14 kampe i denne sæson) mod et af de tre hold, der har vundet færrest kampe (VFF har vundet seks kampe i denne sæson).

En af mange skuffelser for de grønklædte viborgensere kom så sent som i søndags, da et alt andet end skræmmende Randers FC-mandskab på hjemmebane kørte gæsterne over med 3-1 (VFF scorede trøstemålet i de døende minutter af kampen). AaB derimod besejrede hjemme i Aalborg et andet af forårets stærkeste mandskaber, BIF, med 2-0. Angrebskometen Lukas Spalvis lukkede reelt topkampen med sine to mål før pausen, og nordjyderne lukkede effektivt ned for gæsternes offensiv i anden halvleg.

Kigger vi på de indbyrdes kampe mellem de to jyske klubber, er der heller ikke meget, der taler for en hjemmesejr onsdag aften; AaB har således vundet sine seneste fem ligakampe mod VFF med en samlet målscore på 16-3. Vi skal næsten 10 år tilbage i tiden for at finde den seneste VFF-sejr i Aalborg. Kigger vi kun på denne sæson, er det blevet til to hjemmesejre til AaB på henholdsvis 3-1 og senest 5-0 (begge kampe blev spillet i efteråret).

Mens AaB har banket mål ind i de seneste uger (ni kasser i fire kampe), så kniber det for VFF med at finde vejen til nettet; syv mål har oprykkerne scoret i de seneste ni kampe, og 46 pct. af holdets mål i denne sæson er sat ind af Superligaens topscorer, Thomas Dalgaard (16 af 35).

VFF ligner ganske enkelt ikke et hold, der har midlerne til at holde Superligaens pt. bedst spillende mandskab nede. Derfor satser vi på, at Kusk, Spalvis & Co. får den fjerde sejr i træk onsdag aften, og at gæsterne henter de tre point med en minimumsmargin på to mål, hvilket giver det fremragende handicapodds 3.20.

Gæsterne er uden Rasmus Jönsson, Henrik Dalsgaard, Christian Rye og Gilli Sørensen.

Viborg har backen Christopher Poulsen i karantæne.

Spilforslag:
Sats på, at AaB vinder til odds 1.83