Superligaen: AaB gentager sig selv og snupper en spinkel sejr i Esbjerg


Esbjerg 2.45 Uafgjort 3.40 AaB 2.80 (Kickoff mandag 19:00)


Den næstsidste runde i efterårssæsonen afsluttes mandag aften med et opgør mellem top og bund. AaB kan minimere afstanden til førerholdet, FC Midtjylland, til to point, hvis nordjyderne, der er ubesejret i de seneste fire kampe, kan slå et skidt kørende Esbjerg-hold.

De blåhvide vestjyder bliver ved med at imponere i Europa League, hvor holdet torsdag slog Liège på samme bane, hvor mandagskampen spilles. I Superligaen kan Niels Frederiksen dog slet ikke få tingene til at fungere, og sidste sæsons nummer fire ligger pt. under stregen på 11. pladsen.

EfB har nu spillet seks kampe uden at vinde, og hvis klubben skal gøre sig håb om at overvintre "i sikkerhed", så skal der helst point på kontoen mandag. Holdet har pt. to point op til FC Nordsjælland og Randers FC på den anden side af nedrykningsstregen.

"De sidste to superligakampe mod AaB og Randers FC er afgørende for, hvad vi kan konkludere på efteråret", siger EfB's cheftræner, Niels Frederiksen, til klubbens hjemmeside og fortsætter:

"Vi skal løbe igennem og tro på os selv i de offensive aktioner. Mod Standard Liège var vi gode til at bruge hinanden og skabe tempo og gennembrud på den sidste tredjedel af banen. Defensivt skal vi atter arbejde hårdt i duellerne, for ellers løber AaB'erne igennem og scorer".

Efter 10 kampe uden nederlag mod AaB tabte EfB 1-2 til Kent Nielsen & Co. sidst i juli. Det er i øvrigt det eneste af de seneste 10 indbyrdes opgør, hvor der er blevet scoret mere end to mål. Under 2.5 mål mandag aften i Esbjerg giver odds 1.80, mens over 2.5 giver 1.96.

Hjemmeholdet har midtbanegeneralen Hans Henrik Andreasen med igen, og det er en faktor, man ikke bør undervurdere. EfB er det tredjemest scorende hjemmehold i Superligaen, og med karantæner i begge forsvarskæder satser vi på, at begge hold scorer til odds 1.77.

EfB har det dog ofte svært efter europæiske midtugekampe, og vi tror, at AaB sniger sig hjem med en spinkel sejr, der kommer til at lyde på de samme cifre som sidst, de besøgte Esbjerg; 2-1 (odds 10.00). Det vil i så fald være AaB's blot fjerde udesejr i otte kampe på fremmed græs i sæsonen.

EfB har Kian Hansen i karantæne, mens gæsterne fra AaB må undvære Lasse Nielsen.
 

Spilforslag:
Sats på, at AaB vinder til odds 2.80
 


Klik her for at spille på Superligaen hos Unibet!