Superligaen: AaB hiver snæver sejr hjem mod formsvage oprykkere


Det er to sejrshungrende nordjyske klubber, der fredag aften sparker Superligaen i gang igen efter to ugers landsholdspause. Mens mestrene fra AaB ikke har vundet i de seneste tre ligakampe, har oprykkerholdet HIK ikke smagt sejrens sødme i de seneste fire runde og fik endda en voldsom 1-5-lussing af førerholdet, FC Midtjylland, for to uger siden på eget græs.

De to klubber har aldrig mødt hinanden tidligere i liga-regi, men en enkelt indbyrdes kamp er det blevet til i pokalturneringen for fem år siden, hvor Hobro, der dengang lå i den tredjebedste række, såmænd vandt 2-1 over storfavoritten fra Aalborg. Hvis AaB denne gang kan leve op til favoritværdigheden og slå HIK, der ser ud til at have tabt pusten i subtoppen, så vil aalborgenserne kun have to point op til de blågule opkomlinge.

Kent Nielsens udvalgte fik en tiltrængt sejr i Europa League mod Rio Ave, men det kan ikke dække over, at sæsonstarten har været elendig for de rødhvide doublevindere, der endnu ikke har vundet på udebane, og som er ét af blot fire hold, der har scoret undet ét mål i gennemsnit per kamp. Den relative succes i Europa er et plaster på såret, men hvis ikke der hentes tre point mod formsvage HIK, så vil snakken om krise begynde.

Det skal blive spændende at se, om Kent Nielsen har lært af FCM's offensive opvisning mod fredagens modstander.

AaB har en 2-2-1-statistik på eget græs i denne sæson, hvor defensiven har klaret sig flot med blot tre indkasserede mål, men hvor Helenius & Co. i angrebet slet ikke har fået tingene til at fungere. Ét mål er det blevet til for AaB i de seneste tre ligakampe (både ude og hjemme), og det skal blive spændende at se, om Kent Nielsen har lært af FCM's offensive opvisning mod fredagens modstander.

Gæsterne fra Hobro har som sagt sat tempoet gevaldigt ned efter en ellers helt igennem forrygende sæsonstart, og spørgsmålet er, om oprykkerne har rystet chokket mod FCM af sig i løbet af de to ugers kamppause. Holdets udebanestatistik lyder på 2-2-1, hvilket må siges at være mere en godkendt for et oprykkerhold. Det hidtil eneste nederlag på fremmed græs kom i Randers og lød på 2-1.

AaB har vist tegn på fremgang på det seneste og kunne sagtens have hentet ét point med hjem fra Brøndby, hvor gæsterne viste god moral og kondition i opgørets afslutning. Man må forvente, at hjemmeholdet har læst på lektien og ikke begår de samme fejl, som andre etablerede Superliga-klubber har gjort sig skyldige i, når Hobro har været modstanderen.

Vi satser på en snæver hjemmesejr på 1-0 eller 2-1 til henholdsvis 7.50 og 8.50. En sejr på ét mål til hjemmeholdet giver odds 3.75.

At der er meget på spil fredag aften reflekteres i det faktum, at AaB næsten kan melde udsolgt - dvs. omkring 12.500 tilskuere.

Hjemmeholdet er fortsat uden Patrick Kristensen, Jakob Ahlmann, Rasmus Jönsson, Mathias Thrane og Lukas Spalvis.

Ingen af de to klubber har spillere i karantæne.

1, X eller 2?
Sats på, at AaB vinder kampen til odds 1.65

LÆS MERE: Følg vores blogdækning af Superligaen!