Superligaen: AaB rejser sig mod rådvilde sønderjyder


AaB 1.67 Uafgjort 3.65 SønderjyskE 5.25 (Kickoff søndag 14:00)


SønderjyskE har de senere år manifesteret sig som en klub, der pludselig slår til, når holdet ellers ser mest såret og ydmyget ud. Følger vi den logik, så vinder Haderslev-spillerne søndagens tidlige kamp mod storfavoritten AaB i Aalborg.

Denne blogs opgave er imidlertid at argumentere nogenlunde rationelt ud fra klubbernes form og resultater, og derfor er det noget nær umuligt at foreslå folk at satse på udeholdet, med mindre man udelukkende kigger på spilværdien holdt op mod Superligaens uforudsigelige natur.

Efter ikke at have vundet over SønderjyskE i otte indbyrdes ligaopgør fra 2009 til 2012 vendte tingene med ét til AaB's fordel, og det seneste år har aalborgenserne vundet tre ud af fire kampe mod de lyseblå sønderjyder - inklusiv det seneste opgør i sidste måned (3-1 i Haderslev).

De to klubber har kun spillet 0-0 én gang ud af 22 ligakampe, og der er blevet scoret 20 mål i de seneste seks indbyrdes opgør, så alt tyder på mål søndag eftermiddag i det nordjyske. Over 2.5 mål giver odds 1.67.

AaB kan spille sig op på andenpladsen igen med en sejr og samtidig vise, at 0-3-lussingen i Parken søndag var en enlig svale. Kent Nielsens tropper har endnu ikke tabt på eget græs i denne sæson, hvor AaB's defensiv har holdt gæsterne nede på fire mål i seks hjemmekampe.

Det lover ikke godt for SønderjyskE, der målt på scoringer har den næstdårligste offensiv i Superligaen med et målsnit på én scoring per kamp. Desuden er det kun lykkedes Lars Søndergaard & Co. at vinde én udekamp indtil videre.

1-5-hjemmebanenederlaget til OB mandag aften var sæsonens hidtidige lavpunkt for SønderjyskE, der nu har tabt sine seneste tre ligakampe.

Med mindre man sætter sin lid til sønderjydernes notoriske evne til at rejse sig, når de færreste regner med det, så er der intet, der tyder på, at gæsterne får noget med hjem fra Aalborg søndag, og vi satser da også på 1-tallet til odds 1.67.

Hjemmeholdet må undvære den karantæneramte Jakob Ahlmann, mens Lukas Spalvis er skadet.
 

Spilforslag:
Sats på, at AaB vinder til odds 1.67
 


Klik her for at spille på Superligaen hos Unibet!