Superligaen: AaB rider videre på bølgen mod ond ånd fra Farum


Der var ikke mange, der havde forudset det, der skete onsdag aften i Zagreb; med en imponerende 2-0-sejr avancerede de danske mestre, AaB, på bekostning af det kroatiske storhold Dinamo Zagreb, og nu venter to Champions League-playoffkampe mod APOEL fra Cypern.

Først står den dog på Superliga-fodbold, og her skal aalborgenserne allerede i aktion lørdag eftermiddag, når FC Nordsjælland kommer på besøg - et FCN-mandskab, der har vundet to gange på hjemmebane og tabt én gang ude i denne sæson.

AaB er fortsat ubesejret i Superligaen efter to gange uafgjort og én sejr. 1-1 på udebane mod OB senest var skuffende med tanke på modstanderens tilstand, men i runden forinden viste mestrene, hvad de er lavet af ved at besejre FC Midtjylland 2-0 på eget græs.

"Vi håber meget på, at vi kan bruge det fantastiske europæiske resultat, så vi kan tage den selvtillid med videre, som det vitterligt gav - både fra kampen og det samlede resultat", siger AaB-træner Kent Nielsen til klubbens hjemmeside og fortsætter:

"Vi har fra sæsonens start sagt, at vores hovedfokus er Superligaen og har sat en standard for os selv om, at vi skal kunne præstere i både Superligaen og europæisk".

Historisk set må man sige, at FCN har haft et rigtig fint tag på nordjyderne i ligaen de seneste år; kun ét ud af de seneste ti indbyrdes opgør er vundet af AaB, mens Tigrene har sejret seks gange. Den ene AaB-sejr i denne periode kom dog i det seneste opgør i maj, da de rødhvide vandt 4-2 i Farum.

Hjemmeholdet har kun haft tre dage til at restituere i siden sejren i Zagreb, og spørgsmålet er, om succesoplevelsen kan opveje de trætte ben. Vi tror, det bliver en yderst tæt affære, hvor hjemmebanefordelen i sidste ende gør forskellen. Étmålssejren til AaB er pt. sat til odds 4.00.

AaB er uden Jakob Ahlman, Rasmus Jönsson, Gilli Sørensen, Søren Frederiksen og Lukas Spalvis.

FCN må undvære Joe Sise, Lasse Petry og Kim Aabech.

Ingen af de to klubber har spillere i karantæne.

Spilforslag:
Sats på, at AaB vinder kampen til odds 2.00