Superligaen: AaB tager endnu en sejr mod BIF i Aalborg


Med FC Midtjyllands overraskende 0-2-nederlag på hjemmebane lørdag mod OB kan AaB i søndagens sene kamp udbygge sit forspring i toppen af Superligaen, hvis det bliver til point mod et andet af forårets bedste hold Brøndby.

De seneste fire år har aalborgenserne fået point i hver eneste ligakamp mod de blågule fra den københavnske vestegn, og vi skal helt tilbage til efteråret 2009 for at finde den seneste BIF-sejr i Aalborg. I det tilsvarende opgør tidligere på sæsonen (runde syv) vandt AaB 2-1 i Aalborg, mens det blev 2-2 i forårspremieren i Brøndby.

Begge hold kommer med to sejre i bagagen, og alle fire kampe er blevet vundet med en margin på et enkelt point. Mens AaB har besejret FC København (2-1 hjemme) og senest FC Midtjylland (3-2 ude), så har BIF vundet 1-0 mod henholdsvis Viborg ude og senest Esbjerg hjemme. Det skal i den forbindelse blive spændende at se, om BIF også kan hente tre point mod et tophold som AaB.

"I forhold til vores opgør i lørdags mod FC Midtjylland skal vi steppe op defensivt, mens vi i boldbesiddelse skal have endnu mere præcision og fart i de ting, vi laver", siger den tidligere BIF-træner og nuværende AaB-boss Kent Nielsen til klubbens hjemmeside og fortsætter:

"Vi går dog ind til Brøndby-kampen med selvtillid, som også er blevet forstærket af vores kvalifikation til pokalfinalen. Vi har stor tro på egne evner, men er også ydmyge og har den nødvendige respekt for vores modstander".

Selvom Kent Nielsen lufter en smule utilfredshed med sin bagkædes arbejde i kampen mod FCM, så må man sige, at AaB-defensiven har været bomstærk på hjemmebane i denne sæson, hvor der kun er gået seks mål ind i 13 kampe. AaB er som det eneste hold i Superligaen fortsat ubesejret på eget græs.

Med 20 point i 13 udekampe er det imidlertid rækkens næstbedste udehold, der kommer på besøg søndag aften. Thomas Frank & Co. har blot tabt tre gange på fremmed græs i denne sæson, selvom det bare er blevet til 15 kasser i de 13 udekampe. 

Med en sejr vil BIF have fire point op til AaB, der dog kan øge afstanden til nummer to, FCM, til det samme pointtal i tilfælde af fuld gevinst. Der er al mulig grund til at forvente en hårdt spillet og tæt topkamp i Aalborg søndag aften, og vi satser på over 2.5 mål til odds 1.90 samt endnu en AaB-hjemmesejr over BIF til 2.04

AaB har midtbanespilleren Rasmus Würtz i karantæne.

BIF må fortsat undvære Bram Verbist, Ferhan Hasani, Mikkel Thygesen og Christian Nørgaard.

Spilforslag:
Sats på, at AaB vinder til odds 2.04