Superligaen: AaB tangerer hjemmebanerekord mod falmede Viborg


AaB 1.55 Uafgjort 3.90 Viborg FF 5.90 (Kickoff mandag 19:00)


Der står den 9. december på kalenderen, og Superliga-året 2013 synger på sidste vers. Mandag aften leverer AaB og Viborg den sidste strofe i en kamp mellem to jyske klubber, der ligger i hver deres ende af tabellen med otte point imellem sig.

Kent Nielsen og AaB har været en af sæsonens største positive overraskelser og kan med en sejr over oprykkeren VFF overvintre på andenpladsen, mens en uafgjort vil placere holdet à point med mestrene, FC København, der dog har en bedre målscore end aalborgenserne.

Får AaB point mod VFF, så tangerer holdet klubbens rekord på 14 hjemmekampe som ubesejret. Vi skal helt tilbage til april for at finde det seneste hjemmebanenederlag til de rødhvide nordjyder.

"For vores vedkommende er fokus ellers rettet mod at bringe masser af energi, aggressivitet og højt tempo ind i kampen, og lykkes vi med det, så vil vi også være godt på vej mod et brugbart resultat", siger AaB-træner Kent Nielsen til klubbens hjemmeside og fortsætter:

"Vi skal spillemæssigt ramme vores topniveau for at kunne skabe chancer mod et velorganiseret Viborg-hold, og forhåbentlig kan opbakningen fra et fyldt Nordjyske Arena bidrage til, at vi får sluttet 2013 af med manér".

Uanset hvad AaB-træneren siger, så har Viborg ikke ligefrem kunnet fremvise en velorganiseret defensiv på det seneste. Holdet er uden sejr i de seneste fire runder, og har lukket 11 mål ind i den periode.

Ove Christensen og de grønblusede viborgensere kan som oprykkere se tilbage på et efterår, der begyndte meget lovende, men som efterhånden har udviklet sig i den forkerte retning. VFF ligger før mandagskampen i Aalborg nummer ni med to point ned til stregen.

Historisk set er der ikke meget optimisme at hente for gæsterne, der har tabt de seneste fem ligakampe mod AaB. I den periode, der strække sig tilbage til april 2007 (VFF har i en længere periode spillet i 1. Division), har Viborg blot scoret to gange mod aalborgenserne.

AaB bør være VFF overlegen på stort set alle områder af banen, og vi har svært ved at se et motiveret hjemmehold gå fra banen med andet end en sejr mandag aften, efter at det er blevet til to gange uafgjort i træk. Dermed kan nordjyderne gå på vinterpause som det eneste ubesejrede hjemmehold i landets bedste række.

Ingen af holdene har spillere i karantæne.
 

Spilforslag:
Sats på, at AaB vinder til odds 1.55
 


Hvem tror du, vinder Superligaen i denne sæson? Klik her for at se Unibets odds!