Superligaen: AaB vinder igen en kneben hjemmesejr over FC København


FC København har udviklet lidt af et kompleks i forhold til at spille i Aalborg. Hovedstadsklubben har således ikke været i stand til at besejre AaB i de seneste fem udekampe, hvoraf de seneste tre opgør er endt med AaB-sejre på ét mål. Søndag aften vil endnu et FCK-nederlag i Nordjylland betyde, at aalborgenserne kun vil have to point op til Løverne på tredjepladsen.

I de seneste 11 ligamøder har udeholdet ikke vundet så meget som én gang.

I det hele taget er hjemmebanefordelen til at tage at føle på, når disse to klubber tørner sammen; i de seneste 11 ligamøder har udeholdet ikke vundet så meget som én gang, og vi skal helt tilbage til marts 2011 for at finde den seneste udesejr (1-0 til FCK i Aalborg). Ud af i alt 70 indbyrdes ligakampe har FCK dog krammet på AaB med dobbelt så mange sejre (34-17).

"Vi har en god base i holdet. Vi slider og slæber for at score mål, men kæmper ikke med at skabe chancer længere", lyder det fra FCK-træner Ståle Solbakken på klubbens hjemmeside før søndagens sene kamp i Aalborg.

LÆS MERE: Kan Brøndby IF igen tage point i Farum?

Nordmandens kollega i det nordjyske, Kent Nielsen, er fuld af lovord over for søndagens modstander fra hovedstaden:

"FC København må stadig betragtes som den største klub i Danmark, og man har igen fået sammensat en lovende trup, hvor de fleste spillere har et meget højt topniveau med individuelle og kampafgørende færdigheder", siger han til klubbens hjemmeside.

Begge klubber var i aktion torsdag aften i Europa League, og mens FCK skuffede fælt på udebane mod HJK Helsinki (1-2), så besejrede AaB rumænske Steaua Bukarest med 1-0 på hjemmebane. Selvom gæsterne fra København er ubesejret i otte ligakampe, så er det svært at få øje på favoritværdigheden mod et formstærkt AaB-hold, der kun har tabt én gang på eget græs i denne sæson.

FCK lignede et hold blottet for mental styrke i første halvleg af kampen i Finland, og 1-0-sejren mod bundproppen Silkeborg IF i Parken sidste lørdag var ikke imponerende. Vi tror, at AaB viser sig som holdet med mest overskud, og at de bolsjestribede for fjerde gang i træk snupper en snæver hjemmesejr over FCK. 1-0 til værterne er pt. sat til odds 8.50.

Hjemmeholdet har Thomas Enevoldsen i karantæne, mens Patrick Kristensen, Jakob Ahlmann, Rasmus Jönsson, Gilli Sørensen, Mathias Thrane og Lukas Spalvis er skadet.

Gæsterne har Thomas Delaney og Christian Poulsen i karantæne, mens Bashkim Kadrii, Mikkel Wohlgemuth, Christoffer Remmer og Kris Stadsgaard fortsat er skadet.

1, X eller 2?
Sats på, at AaB vinder kampen til odds 2.85