Superligaen: AaB's forsvarende mestre jagter længe ventet udesejr i Slagelse


AaB var torsdag aften ikke i stand til at følge den forgangne Superliga-rundes 1-0-sejr over FC København op, da nordjyderne faldt helt sammen i Bukarest, hvor det endte med en 0-6-lussing til hjemmeholdet, Steaua. Unægteligt en gevaldig nedtur for de forsvarende doublevindere, der mandag skal på en - på papiret - mere overkommelig udebanetur til Slagelse, hvor bundholdet FC Vestsjælland venter.

Selvom det aldrig er lykkedes AaB'erne at besejre FCV (0-2-1), så har de rødhvide gode minder fra Slagelse, hvor de med 0-0 i maj officielt sikrede sig mesterskabet. Det var det andet målløse opgør mellem de to klubber i træk, efter at vestsjællænderne havde vundet det første indbyrdes opgør nogensinde 2-1 sidste efterår.

Spørgsmålet er, om FCV's genfødte offensiv kan ryste gæsternes defensiv, der stod så godt mod FCK, men som senest kollapsede i Rumænien.

FCV's dårlige sæsonstart skyldes i høj grad spillernes svage præstationer på udebane, hvor det er blevet til fire nederlag ud af fire mulige. Hjemme i Slagelse har Vikingerne derimod ikke tabt, og det er blevet til imponerende syv kasser i de tre kampe foran eget publikum. Spørgsmålet er, om FCV's genfødte offensiv kan ryste gæsternes defensiv, der stod så godt mod FCK, men som senest kollapsede i Rumænien.

"Vi har stor respekt for et erfarent FC Vestsjælland-mandskab og forventer, at det (...) bliver lige så svært som ved vores to besøg i sidste sæson. FC Vestsjælland er i gang med en videreudvikling af spillestilen med gode offensive idéer, og der har indtil videre været mange mål i deres kampe", siger AaB's cheftræner, Kent Nielsen, til klubbens hjemmeside.

Følg vores tætte blogdækning af Superligaen her!

Respekten er gensidig i FCV-lejren, hvor assisttræner Tommy Møller Nielsen til klubbens hjemmeside kommer med følgende skudsmål om mandagens modstander:

"De er i en god fysisk form og har nogle hurtige, lette og meget dygtige spillere. De er normalt dygtige til at forsvare sig og er meget kompakte i deres forsvarsspil. Især er de gode til at stemple op parvist, hvilket ikke efterlader noget rum mellem kæderne, som modstanderne kan udnytte", siger han.

AaB har endnu den første udesejr til gode i denne sæson, hvor det dog heller ikke er blevet til nederlag på fremmed græs (0-3-0), og set i lyset af de seneste to indbyrdes opgør (to gange 0-0), så giver det mest mening at satse på X'et i mandagskampen til det udmærkede odds 3.40. Til de mindre risikovillige kan det give mening at kigge på spillet på under 2.5 mål til odds 1.88.

Værterne må undvære Michael Lumb, Anders Randrup og Thomas Villadsen.

Gæsterne er uden Patrick Kristensen, Jakob Ahlmann, Donny Gorter, Rasmus Jönsson, Mathias Thrane, Frederik Børsting og Lukas Spalvis.

Ingen af klubberne har spillere i karantæne.

Spilforslag:
Sats på, at kampen ender uafgjort til odds 3.40