Superligaen: AGF nægter FC Nordsjælland sæsonens første sejr


AGF 2.65 Uafgjort 3.40 FC Nordsjælland 2.55 (Kickoff lørdag kl. 17:00)


AGF lignede et hold i krise, men med 2-0-sejren i Slagelse over FC Vestsjælland er Peter Sørensens hvidklædte mandskab pludselig trådt ind på scenen i en sæson, der ellers tegnede noget dyster for aarhusianerne. Ganske vist er det alt for tidligt at konkludere noget som helst, men de tre point kan være det, der puster nyt liv i De Hvide.

Lørdag får traditionsklubben fra Danmarks næststørste by så besøg af de forsvarende sølvvindere, der i modsætning til hjemmeholdet endnu har sæsonens første sejr til gode efter 0-4 ude mod Esbjerg og 1-1 hjemme mod Viborg.

Kigger vi på historien er der dog meget, der tyder på, at de tre point ender hos Tigrene, der har vundet de seneste fire ligaopgør mod AGF med en målscore på 12-6 - dvs. med et gennemsnit på tre scorede mål pr. kamp fra nordsjællandsk side. Halvdelen af de hidtil 16 indbyrdes opgør i Aarhus er endt med sejr til gæsterne, mens hjemmeholdet blot har vundet fire gange.

Læs blogredaktørens kritiske analyse af den seneste runde i Superligaen

"Så vidt jeg husker, så har vi ikke slået FC Nordsjælland, mens jeg har været i AGF, så jeg har kæmpe lyst til at slå FCN. De er jo startet dårligt ud, så vi har helt sikkert mulighed for at slå dem. Vi har dygtige spillere, og vi er på hjemmebane. Det må betyde, at vi slår FC Nordsjælland - håber jeg", siger AGF's Osama Akharraz, der scorede åbningsmålet mod FCV på et meget flot langskud, til klubbens hjemmeside.

"Begge hold er meget aggressive. FCN er dygtige til at holde på bolden og komme frem til chancer. Vi er også begyndt at bygge på den vej, men vi har vores styrker i kontraspillet. Jeg tror egentlig bare, at vi ligger rigtig godt til hinanden, fordi begge hold spiller god fodbold og vil lave mål".

Mål har FCN imidlertid ikke lavet mange af indtil videre i denne sæson. Tæller man tirsdagens 0-1-nederlag til Zenit med, så har Kasper Hjulmands tropper kun scoret én gang i de første tre kampe, og det var på eget græs mod oprykkeren Viborg. Det er bestemt ikke imponerende for et hold, der så gerne vil fremad på banen og kontrollere spillet.

Trodsreaktionen efter 0-4-blamagen i Esbjerg udeblev i hjemmekampen mod VFF, og spørgsmålet er, hvornår FCN kommer tilbage på det spor, vi ved, fører til seværdig fodbold og massevis af sejre. Bliver det i en svær udekamp i Aarhus? Det er der to hold om at bestemme, og det er tydeligt, at AGF vil gøre alt for at få den længe ventede sejr foran eget publikum i Smilets By. 

Vi tror dog ikke, at den kommer mod et FCN-hold, der viste gode takter i Zenit-kampen på trods af nederlaget. Spillet flød bedre, end det har gjort hidtil i denne sæson, og spillerne kombinerede sig reelt set frem til chancer, der som minimum burde have kastet et par kasser af sig. Særligt var Jens Stryger Larsen slem til at brænde foran russernes mål, og det er nok kun et spørgsmål om tid, før den tidligere Brøndby-spiller finder nettet. Odds 11.00 frister ganske meget på Stryger Larsen som første målscorer mod AGF.

Vi ender med at satse på X'et, selvom det ikke er et resultat, de to hold plejer at gå fra banen med i de indbyrdes kampe; kun seks gange ud af 27 mulige er det endt med pointdeling mellem AGF og FCN. 1-1 (odds 6.75) eller 2-2 (odds 14.00) ligner ikke desto mindre realistiske bud på et resultat, som ingen af holdene rigtig kan bruge til det store som udgangspunkt. Dermed vil AGF fortsat have sæsonens første hjemmesejr til gode, mens FCN endnu vil være helt uden sejr.

Hjemmeholdet må fortsat undvære Mate Vatsadze, Jens Jønsson og Marcus Solberg. Gæsterne fra Farum er uden de skadede Kasper Lorentzen, Uffe Bech, Lasse Petry og Andreas Laudrup. Ingen af de to hold har spillere i karantæne.
 

Spilforslag:
Sats på, at kampen ender uafgjort til odds 3.40


Klik her for at spille på Superligaen hos Unibet