Superligaen: Blåhvide vestjyder fisker alle tre point i Brøndby


Brøndby 2.60 Uafgjort 3.40 Esbjerg 2.60 (Kickoff søndag kl. 19:00)


Indtil 2009 havde Brøndby egentlig krammet på Esbjerg, men fra sæsonen 2009/10 har styrkeforholdet udlignet sig i de indbyrdes opgør, og siden dengang har BIF kun vundet to ud af ni ligakampe mod EfB, mens vestjyderne har vundet tre gange, og fire er endt uafgjort.

Frem til maj 2009 havde BIF og EfB mødt hinanden 27 gange, og i løbet af de 10 år havde EfB kun besejret de blågule fem gange, mens vestegnsklubben havde vundet tre gange så mange kampe over vestjyderne.

Selvom EfB er kommet godt med i den indbyrdes statistik de seneste år, har de blåhvide det traditionelt svært på Brøndby Stadion, hvor de vestjyske gæster ikke har vundet i de seneste fire forsøg - de tre er dog endt uafgjort inklusiv de seneste to indbyrdes opgør i Brøndby (2-2 og 1-1). Sidst de to traditionsklubber stod over for hinanden var i Esbjerg tilbage i marts, hvor EfB vandt 1-0 på mål af Jakob Ankersen.

Hos søndagens hjemmehold, der endnu har sæsonens første sejr til gode efter 1-1 hjemme mod FC Vestsjælland og 0-1 ude mod SønderjyskE, har midtbanefighteren Mikkel Thygesen dog tro på tingene forud for dysten mod EfB:

"Som hold havde vi selvfølgelig ønsket, at der var kommet flere point på kontoen, men det skal nok komme. For hver eneste kamp, vi spiller, føler jeg, at vi er under udvikling, og vi bliver bedre. Jo flere kampe vi får i benene, jo bedre kender vi hinanden. Man skal også tænke på, at der er mange nye spillere på holdet, siger Mikkel Thygesen til BIF's hjemmeside og konkluderer:

"Jeg kan helt sikkert mærke, at der er rigtig mange positive elementer".

BIF's unge mandskab ser endnu ud til at mangle en del, før holdet kan regnes som en seriøs kandidat til en plads blandt de tre-fire-fem bedste klubber i Superligaen, og der er ingen tvivl om, at EfB rejser østpå med troen på, at alle tre point er inden for rækkevidde. Den optimisme, der boblede i Brøndby inden sæsonstarten, lader til at være aftagende, og det er vigtigt for den nye træner, Thomas Frank, at der snart kommer en sejr på bordet.

Vi tror dog ikke, at den kommer søndag aften mod et EfB-hold, der ganske vist snublede senest på eget græs mod AaB, men som viste, hvad det er i stand til i premiererunden med 4-0-sejren over de forsvarende sølvvindere, FC Nordsjælland. Sidste sæsons største positive overraskelse har klassen til at vinde over et vaklende og relativt urutineret hjemmehold, så vi satser på 2-tallet til odds 2.60.

Hjemmeholdet må undvære de skadede Daniel Stenderup og Franck Semou, mens den tidligere FCK-spiller Martin Bergvold er ude hos gæsterne. Ingen af de to hold har spillere i karantæne.
 

Spilforslag:
Sats på, at EfB vinder kampen til odds 2.60.


Klik her for at spille på Superligaen hos Unibet