Superligaen: Brøndby får endnu en gang point med hjem fra Farum


Søndagens udekamp mod FC Nordsjælland kommer som kaldet for et Brøndby-mandskab, der i dette efterår har haft mere end svært ved at hente sejre på udebane (1-2-4). FCN er således en ønskemodstander for BIF, der blot har tabt tre ud af 20 kampe i Farum, mens halvdelen af de 20 udekampe er vundet af de blågule.

Vi skal to år tilbage i tiden for at finde den seneste FCN-sejr over BIF i Superligaen, og siden dengang har BIF vundet tre gange, mens to opgør er endt uafgjort. Det seneste opgør mellem de to sjællandske klubber blev også spillet i Farum, og her vandt gæsterne med de overbevisende cifre 3-0. Det er BIF's hidtil eneste sejr på fremmed græs i denne sæson.

Søndagens hjemmehold er inde i en meget svær periode, og Tigrene er uden sejr i seks ligakampe. FCN's angreb, der kom så fint fra start i sæsonen, er gået helt i stå, og Uffe Bech & Co. har ikke ramt nettet i fire kampe i træk. Det har betydet, at nordsjællænderne er blevet hægtet af i subtoppen, og de rødgule har nu fem point op til FC København på tredjepladsen, mens der er tre point op til søndagens modstander.  

LÆS MERE: Følg vores blogdækning af Superligaen!

FCN har været meget ustabile på eget græs i denne sæson, hvor det er blevet til fire sejre, én uafgjort og hele tre nederlag. Kun bundholdet Silkeborg IF har tabt flere hjemmekampe end holdet fra Farum, der i sidste sæson tabte fire hjemmekampe. Hvis kunstgræsset skulle have en positiv afsmitning på hjemmebaneresultaterne, har vi endnu til gode at se det.

Værterne kan glæde sig over at få en håndfuld spillere tilbage fra karantæne, efter at en meget decimeret FCN-trup måtte vende slukøret tilbage fra Odense med et 0-1-nederlag til OB i bagagen. Det øger holdets chancer for at få point mod BIF og dermed muligheden for at holde liv i håbet om europæisk fodbold i næste sæson.

Selvom BIF - som nævnt indledningsvis - har en rigtig god historik mod netop FCN, så har de blågule kun vundet én af de seneste fem kampe i Farum, hvoraf de tre er endt med pointdelinger. Vi kan sagtens forestille os endnu en uafgjort mellem to klubber, der ikke sprudler for tiden, og som slider for at få pointene hjem.

Vores bud på et resultat er 1-1 til odds 7.00. Desuden anbefaler vi et spil på under 2.5 mål til odds 1.86.

Hjemmeholdet må undvære Joe Sise og Lasse Petry.

Gæsterne er uden Ferhan Hasani, Elba Rashani, Fredrik Semb og Johan Elmander.

Ingen af klubberne har spillere i karantæne.

1, X eller 2?
Sats på, at kampen ender uafgjort til odds 3.40