Superligaen: Brøndby får længe ventet ligasejr over SønderjyskE


Påskens hidtidige resultater har været bittersøde for Brøndby IF; med Esbjergs uafgjorte hjemmekamp mod Randers torsdag kan vestegnsklubben i tilfælde af en favoritsejr Langfredag hjemme mod SønderjyskE skabe en god afstand på fem point ned til EfB på femtepladsen, mens tabte point vil være ødelæggende for medaljehåbet, efter at mestrene FC København hentede en spinkel 1-0-sejr i Slagelse (som forudset af denne blog) og nu er seks point foran BIF.

For SønderjyskE har påsken indtil videre udelukkende været positiv, hvad andre resultater angår; nederlagene til bundrivalerne Viborg FF og FC Vestsjælland betyder, at Haderslev-klubben med en sejr i Brøndby vil henvise førstnævnte til sidstepladsen i Superligaen og blot være ét point efter Vikingerne fra Slagelse og AGF, der i fredagens sene kamp står foran en svær opgave på hjemmebane mod topholdet FC Midtjylland.

Fredagens hjemmehold, BIF, har kun vundet to af sine seneste fem ligakampe og tabte i søndags 0-2 i Aalborg. Opgøret mod AaB viste, at Thomas Frank har en hel del arbejde at gøre med sin offensiv, der havde meget vanskeligt ved at spille sig frem til de helt store chancer mod rækkens førerhold, og som blot har scoret tre mål i de seneste fem kampe. Én af de spillere, som BIF snart skal have i gang for at øge chancerne for medaljer, er førsteangriberen Simon Makienok, der efter en skadespause kun har scoret to kasser i otte kampe i foråret.

"Nu synes jeg, at min form er, hvor den skal være, og jeg spille 90 minutter uden problemer. Jeg mangler stadig noget i min timin og skarphed i forskellige situationer. Der kan jeg godt mærke, at jeg ikke er, hvor jeg var før min skade. Men det er noget, der kun kommer med flere kampe, og jeg synes også, at det bliver bedre og bedre", siger Simon Makienok til klubbens hjemmeside og fortsætter:

"Det handler selvfølgelig ikke kun om at score for mig, men en angriber skal gerne kunne komme frem til chancer og være en stor del af det offensive spil. Og det var jeg skuffet og frustreret over, ikke skete i søndags".

Skuffede og frustrerede har BIF's spillere også været de seneste sæsoner efter kampene mod SønderjyskE. De blågule har således ikke vundet så meget som én af de seneste seks indbyrdes ligakampe, og de seneste to hjemmekampe mod de lyseblå sønderjyder har kastet to udesejre af sig med cifrene 0-1 og senest 0-3. Det er første gang, de to klubber mødes i Brøndby i Superligaen i denne sæson, og mens SønderjyskE vandt det første opgør i Haderslev med 1-0, sluttede kamp nummer to 1-1 den 8. december.

Lars Søndergaard & Co. har imidlertid ikke vundet i de seneste tre runder, og i udekampen for to uger siden mod FCK, der i øjeblikket kan vurderes til at have nogenlunde samme styrke som BIF, var gæsterne meget tamme og ikke i nærheden af at få point.

Thomas Frank kan tilmed glæde sig over, at stort set samtlige stamspillere er tilbage fra skader, og det kan forventes, at SønderjyskE sættes under stort pres fra start og efterfølgende må leve på kontraer i størstedelen af kampen. Angrebsduoen Bechmann og Okotie har dog før vist, at de ikke skal bruge mange chancer for at score.

Vi satser på, at BIF får sæsonens sjette hjemmesejr i fredagens tidlige kamp, der fløjtes i gang klokken 17. 1-tallet giver odds 1.80.

Hjemmeholdet har offensivspilleren Quincy Antipas i karantæne, mens Christian Nørgaard, Mikkel Thygesen og Bram Verbist er skadet.

Gæsterne må fortsat undvære den skadede midtbanespiller Adigun Salami, der dog er begyndt at træne med igen.

Spilforslag:
Sats på, at BIF vinder kampen til odds 1.80