Superligaen: Brøndby tager snæver sejr mod FC Vestsjælland


Der er meget vigtige point på spil i midten af Superligaen søndag eftermiddag, når Brøndby som favorit tager imod FC Vestsjælland. Med en hjemmesejr vil BIF hoppe op på fjerdepladsen og samtidig lægge pres på ærkerivalen FC København, der møder Randers FC i søndagens sene kamp. FCV derimod vil komme à point med de blågule på sjettepladsen, hvis Vikingerne tager alle tre point.

BIF fik en vigtig hjemmesejr inden landsholdspausen, da vestegnsklubben besejrede mestrene AaB med 2-1. Der er fortsat plads til forbedringer i spillet hos Thomas Franks udvalgte, der i momenter viser gode takter, og BIF er under alle omstændigheder altid et meget svært hold at møde på Brøndby Stadion.

FCV derimod måtte nøjes med uafgjort 1-1 på hjemmebane mod SønderjyskE, og i runden forinden blev det til et 0-1-nederlag i Herning mod FC Midtjylland. Det bør samtidig vække bekymring hos gæsterne, at de er Superligaens absolut dårligste udehold med fem nederlag i fem kampe.

"Vi skal passe på ikke at lade os skræmme af den kulisse, som møder os. Vi skal huske at spille fodbold", siger FCV-cheftræner Tommy Møller Nielsen til klubbens hjemmeside og fortsætter:

"Jeg forventer, at Brøndby kommer ud og forsøger at lægge et voldsomt pres på os fra starten. Her gælder det for os om at lukke dem ned og ikke komme til at stå for langt tilbage på banen".

BIF har ikke haft det nemt mod FCV på hjemmebane. To gange uafgjort er det blevet til i de to hidtidige indbyrdes opgør i Brøndby, mens Thomas Frank & Co. snuppede en 2-0-sejr i Slagelse for et år siden.

De blågule har været udmærket kørende på eget græs i denne sæson med tre sejre, én uafgjort og ét nederlag. Kravet er en sejr søndag eftermiddag mod et FCV-mandskab, der har fundet målene, men som også har været meget skrøbeligt defensivt med 15 indkasserede mål i 10 kampe. BIF's forsvar har heller ikke ligefrem været dirkefrit, og vi satser på over 2.5 mål til odds 1.89 i en kamp, der ender med en étmålssejr til hjemmeholdet til odds 3.65.

BIF har Martin Ørnskov i karantæne, mens José Ariel Nüñez og Ferhan Hasani er skadet.

Gæsterne må undvære Michael Lumb, Thomas Villadsen og Anders Randrup.

1, X eller 2?
Sats på, at BIF vinder til odds 1.55

LÆS MERE: Følg vores blogdækning af Superligaen!