Superligaen: EfB trækker det længste strå i Brøndby


Trods den skuffende 0-0-kamp på hjemmebane mod oprykkeren FC Vestsjælland er Esbjerg sammen med AaB forårets hold. Vestjyderne har endnu ikke tabt i år i Superligaen, og med en sejr i den sene søndagskamp i Brøndby kommer vestjyderne op på siden af de blågule på fjerdepladsen. Det vil være en stor præstation af et hold, der i efteråret slet ikke kunne finde balancen mellem at spille i Europa League, hvor de blåhvide havde stor succes, og i den bedste hjemlige række, hvor Niels Frederiksen & Co. sluttede 2013 af med otte kampe uden sejr.

Thomas Frank og Brøndby fik en vigtig 1-0-udesejr i Viborg i den forgangne runde, men spillet mangler fortsat en hel del, og BIF har kun scoret to mål i de seneste tre kampe, der har budt på én sejr, én uafgjort og ét nederlag. 17 mål på hjemmebane i sæsonen er ikke imponerende - ja, faktisk er der kun fire hold i Superligaen, der har scoret færre mål på eget græs (ingen i top-7). Defensivt står de blågule dog bedre og bedre, og ni gange rent bur ud af 24 kampe må siges at være bestået.

EfB har dog haft et godt tag på netop BIF de seneste par sæsoner, og vestjyderne har ikke tabt til vestegnsklubben i de seneste fem ligakampe (2-3-0). Selvom det ikke er lykkedes for BIF at score på EfB i de to indbyrdes opgør i denne sæson (0-2 i Brøndby og senest 0-0 i Esbjerg) er der stor respekt at spore i EfB-lejren før det vitale slag om Europa League-pladser i subtoppen af Superligaen:

"I forårets første seks kampe har vi domineret og haft en boldbesiddelse på 60+ i de fleste af kampene. Det kan vi ikke forvente at få i Brøndby, og heri ligger en mental parathed, vi skal være forberedte på", siger EfB-træner Niels Frederiksen til klubbens hjemmeside og fortsætter:

"Defensiven vil blive sat på større prøver end hidtil, men der bliver også mere rum at spille i end mod FC Vestsjælland, og her skal vi kende vores besøgelsestid. Jeg føler mig overbevist om, at vi kommer til at skabe chancer. I hvor høj grad vi bliver i stand til at holde antallet af chancer til Brøndby nede, er en af nøglerne i kampen".

Det har været meget enten eller for EfB i denne sæson, når det kommer til udekampene. 4-1-6 siger resultatstatistikken på fremmed græs. Begge udekampe i år er dog endt med klare sejre (1-3 i Viborg og senest 0-3 i Aarhus), og normalt passer det Esbjergs lynhurtige og skarpe kontraspil godt, at modstanderen i det mindste forsøger at komme fremad på banen - et godt eksempel så vi mod AGF. Brøndby spillede en skidt kamp på hjemmebane senest, da det endte med et 1-2-nederlag til OB, og vi tror, at gæsterne også denne gang har de redskaber, der kan gøre ondt på hjemmeholdet.

Derfor satser vi på en snæver udesejr på ét mål. 2-1 i EfB's favør kaster odds 11.00 af sig.

Hjemmeholdet, Brøndby, må undvære de skadede spillere Bram Verbist, Christian Nørgaard, Khalid Boulahrouz, Ferhan Hasani og Mikkel Thygesen.

EfB er uden de to offensive profiler Martin Pusic og Mohammed Fellah. Emil Lyng, Jens Berthel Askou, Frederik Rønnow og Jacob Nielsen er også ude med skader.

Ingen af de to klubber har spillere i karantæne.

Spilforslag:
Sats på, at EfB vinder kampen til odds 2.95

Læs optakt og spilforslag til søndagens opgør i Parken mellem FC København og SønderjyskE!