Superligaen: Esbjerg får igen svært ved at nedbryde Fort Haderslev


Så gik den ikke længere for SønderjyskE. Efter en imponerende stime på ni ligakampe uden nederlag tabte de lyseblå fra Haderslev søndag 0-1 på udebane til Brøndby IF i en kamp, hvor gæsterne ellers havde en del chancer for at sætte udligningen ind. Sådan skulle det ikke gå, og dermed må Lars Søndergaard & Co. for første gang siden slutningen af august gå ind til et opgør med en skidt oplevelse i bagagen, når modstanderen fredag hedder Esbjerg. Sidst det skete, skulle sønderjyderne også spille på eget græs efter et nederlag til BIF (0-2), og dengang sidst i august spillede de 1-1 med Randers FC.

SønderjyskE's nederlag betyder, at EfB med sin 4-2-sejr på hjemmebane mod Hobro ligger à point med Haderslev-klubben på ottendepladsen. Næppe hvad esbjergenserne selv havde regnet med før sæsonen, men ikke desto mindre tilfredsstillende, når man tager holdets elendige sæsonstart i betragtning. Vestjyderne har på flot vis formået at ryste de mange snævre nederlag af sig, og Niels Frederiksens mandskab har nu kun tabt én gang i de seneste fem ligarunder. Offensiven er desuden begyndt at sprudle, og de blåhvide har præsteret 10 kasser i de tre seneste kampe.

En eventuel vinder af kampen vil kunne glæde sig til at komme op på siden af de forsvarende mestre, AaB, på femtepladsen, så der er med andre ord nok på spil i fredagskampen. Desuden risikerer taberen at blive hevet tilbage i nedrykningskampen, hvis OB og/eller FC Vestsjælland vinder senere på weekenden.

LÆS MERE: Hvor er din klub på vores formbarometer?

De to klubber har kun mødt hinanden ni gange tidligere i Haderslev i ligasammenhæng, og her er det kun lykkedes gæsterne fra Esbjerg at vinde to gange, mens hjemmeholdet er gået fra banen med tre point hele fem gange. Overordnet set er sol og vind dog blevet fordelt nogenlunde lige, eftersom 19 indbyrdes kampe har kastet otte SønderjyskE-sejre, fem uafgjorte og seks EfB-gevinster af sig. Vi skal dog ni år tilbage i tiden for at finde den seneste EfB-sejr i Haderslev, og i de seneste fem indbyrdes opgør i det sønderjyske har hjemmeholdet vundet.

Mens EfB kun har vundet én udekamp i denne sæson (1-2-4), så er det kun blevet til én hjemmesejr for SønderjyskE (1-5-1), og der er meget, der tyder på et tæt opgør, sådan som det var tilfældet, sidst de mødtes. 1-1 endte det således sidst i juli, da klubberne tørnede sammen i Esbjerg - ikke et resultat, der er SønderjyskE fremmed i denne sæson. Endnu en 1-1'er fredag aften kaster odds 6.75 af sig, og det er det, vi satser på.

Hjemmeholdet har Erik Marxen i karantæne.

Gæsterne har Michael Jakobsen i karantæne.

1, X eller 2?
Sats på, at kampen ender uafgjort til odds 3.40

LÆS MERE: Følg vores blogdækning af Superligaen!