Superligaen: Esbjerg og OB deler pointene i mandagens bundbrag


Sidste sæsons nummer fem i Superligaen, Esbjerg, lægger på sin hjemmeside ikke skjul på, at der er tale om en bundkamp, når OB gæster Vestjylland mandag aften. At værterne efter 10 runder skulle ligge under nedrykningsstregen, var det nok de færreste, der havde regnet med - mindst af alle EfB selv. Én sejr i 10 kampe er næsten chokerende tal for en klub, der imponerede i Europa League i sidste efterår og snuppede masser af point på hjemlig grund i foråret.

OB's elendige sæsonstart kostede cheftræner Troels Bech jobbet, og ind kom rutinerede Ove Pedersen, der tidligere har siddet på bænken hos mandagens modstander af to omgange.

Ét point mere har OB på 10. pladsen, hvilket heller ikke er tilfredsstillende, selvom forventningerne til De Stribede inden sæsonstart ikke var lige så høje som dem, der omgærdede Niels Frederiksens esbjergensere. Den elendige sæsonstart kostede cheftræner Troels Bech jobbet, og ind kom rutinerede Ove Pedersen, der tidligere har siddet på bænken hos mandagens modstander af to omgange.

Efter fire kampe uden sejr lykkedes Ove Pedersen med den umiddelbare brandslukning, da odenseanerne på hjemmebane besejrede nummer sjok, Silkeborg IF, med cifrene 2-0 inden landsholdspausen. Det var den kriseramte traditionsklubs første sejr på eget græs i denne sæson, og de tre point har utvivlsomt hjulpet på humøret i de to uger uden kamp.

"Vi har forbedret os taktisk i landskampspausen, hvor vi er nået vidt omkring og nået mange ting. Formålet har været, at spillerne skal have en bedre forståelse af mine anvisninger og tilråb, end de havde mod Silkeborg", siger Ove Pedersen til klubbens hjemmeside og fortsætter:

"Mod Silkeborg lignede vi et hold, der ville vinde. Der var god energi og god attitude, og det skal gerne være en linje, man kan se hos os".

OB'erne kan desuden glæde sig over igen at have den offensive profil Rasmus Falk til rådighed efter en længere skadespause, og det vil uden tvivl gøre det sværere for hjemmeholdet at gardere sig mod den fynske offensiv, der i Falks fravær har været meget afhængig af en type som Emil Larsen, som desværre for fynboerne ikke har ramt det ønskede niveau.

Den seneste indbyrdes kamp endte med en 2-1-sejr til EfB i Odense, men de to kampe i Esbjerg i sidste sæson gav en sejr til hver; først en 3-1-sejr til OB og siden en 1-0-hjemmesejr. Historisk set har OB'erne været fint med på udebane mod vestjyderne, der har vundet ni ud af 21 kampe på eget græs mod OB, der har taget sejren otte gange.

Vi tror på en lige kamp mellem to klubber, der har hårdt brug for point i bunden, men som heller ikke har råd til at tabe. Ove Pedersen har nu haft lidt tid til at forme OB-spillerne, og man kan forvente at se et udehold, der kæmper benhårdt, og hvor spillerne vil vise sig frem for den nye mand ved roret.

EfB har spillet fem ud af sæsonens 10 kampe uafgjort, og vi tror på endnu en pointdeling mandag aften til odds 3.50. Mere specifikt tror vi på resultatet 1-1 til odds 7.00.

Hjemmeholdet har Jonas Knudsen i karantæne, mens Jesper Rasmussen, Emil Lyng og Jonas Jensen er skadet.

Gæsterne fra Fyn er uden Jacob Barrett Laursen og Daniel Høegh.

1, X eller 2?
Sats på, at kampen ender uafgjort til odds 3.50

LÆS MERE: Følg vores blogdækning af Superligaen!