Superligaen: Esbjerg scorer flere mål end AGF i lørdagskampen


Esbjerg 2.10 Uafgjort 3.40 AGF 3.40 (Kickoff lørdag 17:00)


222 år. Så mange år har de to jyske klubber, der sent lørdag eftermiddag står over for hinanden, på bagen tilsammen. Esbjerg og AGF (fem vundne mesterskaber hver) er historisk set to af sværvægterne i dansk topfodbold, selvom der også er i alt 61 år mellem de to klubber og de seneste vundne DM-trofæer (EfB i 1979 og AGF i 1986).

Mens AGF (nummer syv i den forgangne sæson) har haft mere end svært ved at etablere sig i toppen af Superligaen de seneste mange år, havde EfB's oprykkere i sidste sæson (særligt i foråret) en fest. En placering som nummer fire med europæisk fodbold til følge samt en pokaltitel var mere end de fleste - EfB inklusiv - havde turdet håbe eller tro på.

Med den nye træner Niels Frederiksen i spidsen er EfB kommet fint i gang med den nye sæson med to sejre og ét nederlag og indtager før Runde 4 andenpladsen med tre point op til FC Midtjylland. Senest vandt EfB sikkert 2-0 på udebane mod Brøndby, og i premierekampen smadrede vestjyderne de forsvarende sølvvindere fra FC Nordsjælland med 4-0.

Nederlaget til AaB var en streg i regningen for EfB, men også én af den slags sten på vejen, man må forvente, når en ny træner med nye idéer kommer ind, ligesom en lille håndfuld spillere har sagt farvel.

Én af de spillere er angriberen Jesper Lange, der er skiftet til netop AGF. Efter seks sæsoner i EfB (med et ganske middelmådigt målgennemsnit til følge) skiftede Lange denne sommer til Aarhus-klubben, som han dog endnu har sin første ligascoring til gode for.

Peter Sørensen & Co. har nu vundet to kampe i træk, hvilket ikke er hverdagskost for De Hvide, og spørgsmålet er nu, om AGF har fundet den formel, der kan sikre stabilt spil og masser af point? Aarhusianerne kommer på deres hidtil sværeste opgave i denne sæson på udebane mod et stærkt spillende EfB-mandskab, der ikke ser ud til at have tabt meget fart i forhold til det fantastiske forår under cheftræner Jess Thorup, hvor de blåhvide i øvrigt slog AGF to gange (1-0 ude og før det 2-1 hjemme).

Interessant er det, at AGF's fire mål alle er kommet fra to midtbanespillere, Casper Sloth og Osama Akharraz. Mod en velorganiseret og kompetent modstander som EfB skulle AGF's offensiv meget gerne vise mere, end den har gjort hidtil, og det er i høj grad her, vores bekymring ligger på gæsternes vegne. Vi har simpelthen svært ved at tro på, at de kan score flere mål end hjemmeholdets anderledes potente offensiv med duoen Mick van Buren og Martin Braithwaite.

2.10 er ikke et dårligt odds på et hjemmehold i så fin form som EfB, selvom vi tror på en relativ tæt kamp lørdag eftermiddag i Esbjerg. Målrig bliver den nok også med et hjemmehold, der har lavet flere mål end nogen andre i Superligaen i de første tre kampe (syv). Overvej derfor et sats på over 2.5 mål til odds 1.90.

AGF må undvære den stærke back Alexander Juel Andersen, der er blevet skadet i ryggen, samt angriberen David Devdariani, der døjer med en lyskeskade. Ingen af de to hold har spillere i karantæne.
 

Spilforslag:
Sats på, at EfB vinder til odds 2.10


Klik her for at spille på Superligaen hos Unibet