Superligaen: Esbjerg skal følge op på europæisk succes mod sårede AGF


Esbjerg 2.10 Uafgjort 3.40 AGF 3.40 (Kickoff mandag 19:00)


Mens mandagens hjemmehold, Esbjerg, er noget nær flyvende i Europa League efter 2-1-sejren ude over Elfsborg torsdag, så kniber det noget mere i Superligaen for sidste sæsons nummer fire, der har tabt sine to seneste kampe.

Modstanderen AGF er i endnu dårligere Superliga-form; aarhusianerne har således ikke smagt sejrens sødme i de seneste fem kampe, og vi skal to måneder tilbage i tiden (til 6-3-sejren i Odense) for at finde De Hvides seneste fulde gevinst.

At Esbjerg er et spektakulært hold, finder vi belæg for i statistikkerne, der fortæller os, at vestjyderne er det mest scorende hold i Superligaen med 26 mål i 12 kampe og 16 kasser i seks hjemmekampe. Desuden er alle holdets fem sejre vundet med to mål eller derover - inklusiv de blåhvides 5-1-sejr over netop AGF i midten af august.

Esbjerg har i det hele taget haft krammet på AGF på det seneste og har vundet tre ligaopgør i træk mod aarhusianerne, der kun har besejret EfB én gang ud af de seneste syv indbyrdes opgør.

På udebane har det imidlertid set ganske godt ud for AGF, der kun har tabt én ud af fem kampe på fremmed græs. Ni point i seks udekampe må siges at være godkendt, mens fire nederlag i seks hjemmekampe siger en del om østjydernes manglende stabilitet. 

Kun to point skiller de to jyske klubber i tabellen, og mens EfB med en sejr kan hoppe op på en delt tredjeplads, så vil AGF i tilfælde af tre point på kontoen møve sig op side om side med OB på fjerdepladsen.

Kun to ud af 18 indbyrdes opgør i Esbjerg er endt uafgjort, så noget tyder på, at vi får en vinder mandag aften, og det tror vi, bliver hjemmeholdet, der bør have vænnet sig til at spille både europæisk og hjemlig bold. Med tre hele hviledage er der ingen undskyldninger for ikke at levere varen foran eget publikum.

Hjemmeholdet må undvære Hans Henrik Andreasen og Jonas Knudsen, der begge er i karantæne.

Gæsterne er uden de to skadesramte spillere Adam Eckersley og Mohammed Abu.
 

Spilforslag:
Sats på, at Esbjerg vinder til odds 2.10
 


Klik her for at spille på Superligaen hos Unibet!