Superligaen: Esbjerg slutter året af med hjemmesejr over FC Nordsjælland


Mandag aften spilles årets sidste Superliga-kamp, når Esbjerg tager imod FC Nordsjælland, og hvis det seneste opgør mellem klubberne er noget at gå efter, så venter der os et målrigt og underholdende punktum i det vestjyske. 3-2 vandt FCN i Farum i begyndelsen af august, hvor hjemmeholdet kom foran 1-0 for derefter at lade EfB udligne og bringe sig på 2-1. To mål af værterne inden for fem minutter afgjorde dog sagerne i et opgør, hvor Martin Pusic tillod sig at brænde et straffe.

Niels Frederiksen & Co. kan imidlertid glæde sig over at være hjemme i vante rammer denne mandag i december, og netop banen i Esbjerg er et af de steder, hvor FCN har haft det sværest de seneste år. Vi skal således helt tilbage til april 2009 for at finde den seneste udesejr til Farum-klubben over vestjyderne (2-1). Siden dengang har esbjergenserne vundet fire gange, mens to opgør er endt uafgjort.

En anden lovende statistik fortæller os, at EfB og FCN aldrig har spillet 0-0 i Superligaen, hvor klubberne har mødt hinanden 34 gange med 15 EfB-sejre og 13 FCN-gevinster som resultat. Klubberne går ind til mandagskampen med henholdsvis 19 og 24 point, og mens EfB befinder sig på niendepladsen, ligger FCN nummer fem.

"Der er forskel på at gå på juleferie med 19 eller 22 point. Formår vi at vinde, har vi haft et ganske fint efterår. Taber vi, har det ikke været godt nok", siger EfB-træner Niels Frederiksen til klubbens hjemmeside og fortsætter:

"Få point afgør, om efteråret er godkendt, og uanset resultatet vil vi gå til vinterpausen med den bedste efterårsplacering i de seneste tre sæsoner. Det siger så heller ikke så meget".

EfB's resultater har været som dag og nat, alt efter om kampene er spillet hjemme eller ude; mens det kun er blevet til ét nederlag på eget græs (3-4-1), så har de blåhvide kun vundet én udekamp (1-3-4). Holder man dette faktum op imod FCN's ikke alt for imponerende udebanestatistik (2-2-3), er der ikke noget at sige til, at EfB går på banen som favorit.

Efter seks ligakampe uden sejr kom FCN'erne dog tilbage på sejrssporet i den forgangne runde, da de rødgule hjemme i Farum satte Brøndby IF på plads med en 2-0-sejr. Spillet flød bedre end længe, og baseret på det opgør er der ikke noget, der tyder på, at hjemmeholdet, der skuffende måtte nøjes med 0-0 ude mod SønderjyskE, får let spil.

Vi tror imidlertid, at tendensen de to klubber imellem fortsætter med en hjemmesejr til EfB, der på imponerende vis tæskede Superligaens førerhold, FC Midtjylland, ud af DBU Pokalen i midtugen med en 3-0-sejr. Ganske vist sparede midtjyderne en del spillere til søndagens topkamp mod FC København, men den slags sejre giver masser af selvtillid, og vi satser på en 2-1-sejr til værterne mandag aften til odds 9.00.

Hjemmeholdet har Mohammed Fellah i karantæne, mens Jonas Jensen og Mick van Buren er skadet.

Gæsterne fra Farum må fortsat undvære Joe Sise og Lasse Petry.

1, X eller 2?
Sats på, at EfB vinder kampen til odds 2.05

LÆS MERE: Følg vores blogdækning af Superligaen!