Superligaen: Esbjerg udnytter huller i Randers' skrøbelige defensiv


Efter en sprudlende offensiv festforestilling i 3-0-sejren over AGF i Aarhus for fire uger siden gik Esbjerg helt i stå rent offensivt, og to kampe uden scoringer af den ellers så skarpe vestjyske angrebsmaskine satte efterfølgende de hvidblå tropper en smule tilbage i forhold til kampen om Europa League-pladser.

Niels Frederiksens udvalgte kom dog tilbage på sporet i den forgangne runde med en 1-0-sejr i Farum mod FC Nordsjælland og kunne samtidig glæde sig over subtoprivalen Brøndbys nederlag til førerholdet, AaB - et resultat, der betyder, at EfB før påskens kampe blot har tre point op til den fjerdeplads, der giver kvalifikation til Europa League.

Skærtorsdag er kravet derfor en sejr på hjemmebane mod et Randers FC-hold, der godt nok tæskede oprykkeren Viborg 3-1 på hjemmebane i den forgangne runde og forinden havde besejret AGF 1-0 på udebane, men som forinden havde spillet seks kampe uden at vinde og pludselig blev nævnt som en nedrykningskandidat.

Colin Todds lyseblå mænd har dog været dygtige til at få point på udebane i denne sæson, hvor Hestene kun har tabt to gange, men omvendt også kun vundet tre, mens hele syv opgør er endt med ét point på kontoen.

EfB har kun scoret ét mål i sine seneste tre hjemmekampe - tre opgør der har givet i alt fem point. Med to gange 0-0 foran eget publikum kan vi regne med at se et hjemmehold, der vil komme stormende ud fra første fløjt mod et RFC-hold, der bestemt er til at ryste i defensiven. Kun tre gange clean sheet er det blevet til for Agesen, Fenger og de øvrige randrusianske forsvarsspillere i denne sæson.

De seneste to sæsoner er det hjemmeholdet, der har vundet, hver gang de to klubber har stået over for hinanden, så da begge indbyrdes kampe i denne sæson er spillet i Randers, har EfB sin første sejr til gode mod de forsvarende bronzevindere. Sidst de to jyske klubber tørnede sammen i Esbjerg, vandt værterne med hele 4-0. Det tror vi ikke, gentager sig Skærtorsdag, men vi satser på 1-tallet til odds 1.90 og på, at matchvinderen fra i mandags, Mushaga Bakenga, gør livet surt for gæsternes hullede defensiv.

Hjemmeholdet har Peter Ankersen i karantæne.

Spilforslag:
Sats på, at EfB vinder kampen til odds 1.90

Læs optakten til torsdagens tidlige kamp i Odense, hvor FC Nordsjælland skal forsøge at få gang i angriberne mod et formstærkt hjemmehold!